Vejret i Paris og de bedste seværdigheder

Paris, byernes by er altid et besøg værd. Du kan vælge og vrage blandt spændende museer, historiske bygninger, lækre toprestauranter og selvfølgelig det herlige cafe- og folkeliv. Her kan du se vejret i Paris og få inspiration til oplevelser.

 

1. Spis lækker mad

Vi begynder med maden. Selvfølgelig. Kun få steder findes så mange gode spisesteder som i Paris. Prøv de nye hippe bistroer som Frenchie og Septime eller klassiske Boullion Racine med de gamle opskrifter. Kokkene flokkes om byen, og der er mad og vin for enhver smag og pengepung.

2. Louvre

Louvre er absolut et af verdens fineste museer. Kunstelskere føler sig i paradis, når de ser den store samling, der dækker værker fra det gamle Egypten og Grækenland til malerier af mestre som da Vinci, Rembrandt og Michelangelo. Se mere om Louvre.

3. Triumfbuen

Et af Paris’ mest kendte vartegn er Triumfbuen som Napoleon lod opføre efter sejren i Austerlitz i 1805. Meget belejligt ligger monumentet ved den lange gade Champs Ellyses, hvor du kan gå shop-amok hele vejen op til Place de la Concorde.

4. Eiffeltårnet

Skal, skal ikke. Der er delte meninger om Eiffeltårnet er lidt af en turistfælde og kan springes over, men monumentet er byens vartegn nummer 1. Vil du op i tårnet, så hav god tålmodighed –  køerne er som regel meget lange.

5. Gåtur langs Seinen

En af de bedste oplevelser er også gratis. Gå en tur langs Seinen og hav Notre Dame Katedralen som mål. Det koster ikke noget at besøge den gamle katedral, kun at kravle op i tårnene.

 

Find det rigtige hotel til din rejse til Paris >

 

6. Versailles

Tag en tur ud af byen for at opleve Versailles. Det imponerende mesterværk af en bygning blev opført af Kong Louis 14. og er fyldt med smukke ting i de mange rum og sale. Versailles er et indblik i en verden af glamour og overklasse. Se mere om Versailles.

7. Katakomberne

Bizart og temmelig anderledes. Katakomberne under Paris er en makaber oplevelse. I 1785 besluttede man at gøre noget ved hygiejneproblemerne på byens overfyldte kirkegårde, og derfor gravede man ti km tunneller, der i dag er fyldt med ben, skeletter og kranier.

8. En tur på café

Paris er berømt for sit caféliv. Overalt i gader og stræder popper der hyggelige caféer op, og det er her de lokale mødes. Om du er til en kop kaffe eller et glas vin er underordnet – man kommer for den gode atmosfære og for at være en del af bylivet.

9. Montmartre og Sacre Coeur

En skøn tur, der kan gøres til fods. Start ved Moulin Rouge i Montmartre og se hvor de berømte kunstnere boede. Snup et glas vin på en af de mange vinbarer og fortsæt ad brostensbelagte gader til den smukke katedral Sacre Coeur, der ligger på det højeste punkt i Paris.

10. Pantheon

Pantheon blev oprindelig bygget som kirke, men er i dag et skattet mausoleum. Siden 1791 er berømtheder som Hugo, Voltaire og Rousseau stedt til hvile her. Det imponerende og detaljefyldte ydre står i stor kontrast til det næsten tomme indre.


Vejret i Paris lige nu med vejrudsigt

Paris
8°
broken clouds
75% humidity
wind: 9m/s W
H 16 • L 8
12°
Tue
9°
Wed
11°
Thu
10°
Fri
14°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

 

Vejrskema – vejret året rundt i Paris

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
8
9
13
15
20
23
25
25
21
17
11
8
Min
3
2
4
6
10
13
15
15
11
9
5
3
Nedbør (mm)
18
22
24
24
27
25
22
21
15
25
26
26

 

Find det rigtige hotel i Paris til din rejse

Booking.com

 

vejret i paris
Smukt billede over Paris