Vejret i Lissabon og de bedste seværdigheder

Lissabon er ikke kun Europas vestligste hovedstad, men også centrum for mad, mode, arkitektur og meget meget mere. Se vejret i Lissabon lige nu og få forslag til, hvad du bør opleve i byen.

1. Torre de Belem
Hvis du går i fodsporene på eventyreren Vasco da Gama, så er Torre de Belem, eller Belem Tower, et must-see. Det gotiske vagttårn blev bygget i 1500-tallet for at holde uvedkommende ude fra byens havn. I dag er tårnet på UNESCOs verdensarvliste.

2. The Berado Museum
Kulturelskere vil dåne, når de træder ind i The Berado Museum, der har en af verdens mest interessante kunstsamlinger. Millionæren Joe Berado åbnede i 2007 museet, som indeholder værker af bl.a. Pucasdo, Andy Warhol og Jackson Pollock.

3. Cafécrawl i Chiado
Tag på cafécrawl i det sofistikerede distrikt Chiado. Efter en voldsom brand i 1988 er kvarteret blevet renoveret og genopbygget, og her finder du teatre, boghandlere, designershops og klassiske caféer.

4. MUDE Museum
Mode- og designelskere skal besøge MUDE, The Design and Fashion Museum. Her kan du finde designs og brugskunst fra bl.a. Philippe Starcke, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier og endda vores egen Henning Koppel.

5. På stranden i Estoril og Cascais
En tur på stranden? Gå i hælene på de lokale og tag ud til kysten ved Estoril og Cascais. Her bliver der slappet af, spist god mad og festet til langt ud på natten – det er bestemt ikke kedeligt.

6. St. Georges Slot
St. Georges Slot kan ses fra det meste af byen. Siden det 6. århundrede har det våget over Lissabon, og selvom en stor del af slottet blev ødelagt ved jordskælvet i 1755, så kan du stadig tage en tur på muren og se byen oppefra samt de 18 tilbageværende vagttårne.

7. Praca de Comercio
Den store plads ved floden, Praca de Comercio, var i gamle dage stedet, hvor folk enten forlod eller ankom til Lissabon. Den følelse efterlader pladsen stadig, og du kan følge med i begivenhederne fra Café Martinho de Arcada, der grundlagt i 1782 er byens ældste café.

8. En tur med sporvognen
Linje 28. Lissabon er også kendt for sine sporvogne og den mest berømte linje er nummer 28, der bringer dig gennem gamle kvarterer som Estrela, Baixa og Alfama, hvor du kan se katedraler og smukke huse. Du kan også bruge sporvognen til at besøge slottet oppe på bjerget.

9. Mad, mad, mad
Spis lækker mad. Det portugisiske køkken er måske ikke så kendt, men man laver faktisk forrygende mad i landet. I Lissabon kan du besøge madmarkedet Mercadi da Ribeira for at smage på specialiteter og restaurant Cervejaria Ramiro for at sætte tænderne i det portugiserne er bedst til at lave; frisk fisk og skaldyr, der naturligvis skylles ned med en lokal vin.

10. Sintra
En pragtfuld dagsudflugt er turen til Sintra, hvor Queluz-paladset byder på smukke bygninger, mosaikker, haver og fontæner.

 

VEJRET I LISSABON LIGE NU MED VEJRUDSIGT

Lissabon
11°
clear sky
46% humidity
wind: 4m/s NE
H 18 • L 8
15°
Sun
16°
Mon
15°
Tue
15°
Wed
14°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

 

VEJRSKEMA – VEJRET ÅRET RUNDT I LISSABON

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
14
14
16
22
26
29
31
31
27
22
17
15
Min
8
9
11
14
18
21
23
24
20
16
12
9
Nedbør (mm)
58
78
27
48
29
18
3
5
22
58
71
73

 

FIND DET RIGTIGE HOTEL I LISSABON TIL DIN REJSE
Booking.com

 

alfama-pixabay