Vejret i Berlin og de bedste seværdigheder

Den tyske hovedstad har en spændende historie, men det er også et politisk magtcentrum og måske overraskende for nogle en kreativ by. Der er masser at se og opleve, se bare denne top 10.

1. Muren og Checkpoint Charlie
Den 9. november 1989 faldt Berlinmuren. Indbyggerne på begge sider dansede på muren, og de fleste af dem havde aldrig troet at denne dag ville komme. Der er i dag bevaret et stykke af muren, der er blevet restaureret. Her kan du besøge Checkpoint Charlie, der er et slags mindesmærke. Her er også et museum.

2. Brandenburger Tor
Brandenburger Tor er selvfølgelig også et must-see i Berlin. Bygget i 1791 var porten blot en af mange, men denne er den eneste tilbageværende. I dag er Brandenburger Tor byens vartegn og et symbol på et forenet Tyskland.

3. Gå shopamok
Berlin er også shopping, og et af de bedste steder at bruge penge er i det enorme varehus KaDeWe, der er det største i Europa. Her kan du købe alt fra designertøj til gastronomi i den seks etager store madafdeling. Kurfürstendam hører også til blandt de bedste steder for seriøse shoppere.

4. Det Teknoglogiske Museum
I Anhalter i en tidligere remise kan du besøge det teknologiske museum. Det er et meget populært sted for børnefamilier og en af de 14 sektioner indeholder den nye rumudstilling.

5. Charlottenborg Palads
Et af de mest berømte vartegn i Berlin er det pragtfulde Charlottenborg Palads, der ligger i nogle smukke haver ved bredden af Spree-floden. Det blev i sin tid bygget som sommerresidens for Sophie Charlotte, den første dronning af Preussen. Paladset blev ødelagt under 2. Verdenskrig, men er i dag genopbygget.

6. Museumsøen
Berlins museumsø huser fem museer og er nu på UNESCOs verdensarvliste. Bygningerne på øen i spreefloden er opført mellem 1824 og 1930 og indeholder bl.a. Pergamon Museet, men også mange andre interessante ting fra det antikke Grækenland og romerriget til renaissanceskulpturer.

7. TV-tårnet
Fra tv-tårnet har du en fabelagtig 360º panoramaudsigt over Berlin. På klare dage kan man se 40 km væk.

8. Det Olympiske Stadion
Efter genåbningen af Berlins Olympiske Stadion i 2004 er det blevet en populær turistattraktion. Fra klokketårnet Glockenturn har man en flot udsigt, men stadion er mest kendt for de olympiske lege i 1936, hvor Jesse James vandt fire guldmedaljer.

9. Kreuzberg og Neukølln
Berlin er hip og kreativ, og det gælder også musikken. Byen leverer alt fra hip hop til elektronisk musik, og i Kreuzberg og Neukølln er der masser af steder at kridte danseskoene og komme tæt på tyskerne.

10. Zoo og aquarium
Berlins Zoo og Aquarium er de ældste i Europa. Her er hele 16.000 dyr, og stedets voliere er den største på kontinentet. Tag en picnickurv med og nyd det store parkområde, der er en skøn oase.

 

VEJRET I BERLIN LIGE NU MED VEJRUDSIGT

Berlin
18°
clear sky
83% humidity
wind: 3m/s SSW
H 20 • L 15
23°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
16°
Wed
14°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

 

VEJRSKEMA – VEJRET ÅRET RUNDT I BERLIN

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
3
3
8
13
19
21
24
24
19
14
7
4
Min
-1
-2
1
4
9
12
14
14
12
7
3
0
Nedbør (mm)
41
37
30
37
48
72
38
43
39
22
52
52

 

FIND DET RIGTIGE HOTEL I BERLIN TIL DIN REJSE

Booking.com

 

vejret i berlin