Vejret i Berlin og de bedste seværdigheder

Den tyske hovedstad har en spændende historie, men det er også et politisk magtcentrum og måske overraskende for nogle en kreativ by.

Der er masser at opleve – se bare denne top 10, der giver et hurtigt overblik over seværdigheder og aktiviteter. Du kan læse mere i denne Berlin guide.

Nederst på siden kan du se vejret i Berlin lige nu med vejrudsigt og temperatur- og nedbørsskema måned for måned.

 

1. Muren og Checkpoint Charlie

Den 9. november 1989 faldt Berlinmuren. Indbyggerne på begge sider dansede på muren, og de fleste af dem havde aldrig troet at denne dag ville komme. Der er i dag bevaret et stykke af muren, der er blevet restaureret. Her kan du besøge Checkpoint Charlie, der er et slags mindesmærke. Her er også et museum.

2. Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er selvfølgelig også et must-see i Berlin. Bygget i 1791 var porten blot en af mange, men denne er den eneste tilbageværende. I dag er Brandenburger Tor byens vartegn og et symbol på et forenet Tyskland.

3. Gå shopamok

Berlin er også shopping, og et af de bedste steder at bruge penge er i det enorme varehus KaDeWe, der er det største i Europa. Her kan du købe alt fra designertøj til gastronomi i den seks etager store madafdeling. Kurfürstendam hører også til blandt de bedste steder for seriøse shoppere.

4. Det Teknoglogiske Museum

i en tidligere remise I Anhalter kan du besøge det teknologiske museum. Det er et meget populært sted for børnefamilier og en af de 14 sektioner indeholder den nye rumudstilling.

5. Charlottenborg Palads

Et af de mest berømte vartegn i Berlin er det pragtfulde Charlottenborg Palads, der ligger i nogle smukke haver ved bredden af Spree-floden. Det blev i sin tid bygget som sommerresidens for Sophie Charlotte, der var den første dronning af Preussen. Paladset blev ødelagt under 2. Verdenskrig, men er i dag genopbygget.

 

Find det rigtige hotel til din rejse til Berlin >

 

6. Museumsøen

Berlins museumsø huser fem museer og er på UNESCOs verdensarvliste. Bygningerne på øen i spreefloden er opført mellem 1824 og 1930 og indeholder bl.a. Pergamon Museet, men også mange andre interessante ting fra det antikke Grækenland og romerriget til fine renæssanceskulpturer. Book billet i forvejen her.

7. TV-tårnet

Fra tv-tårnet ved Alexanderplatz har du en fabelagtig 360º panoramaudsigt over Berlin. På klare dage kan man se 40 km væk. Se mere og book entré i forvejen på Berliner Fernsehturms hjemmeside.

8. Det Olympiske Stadion

Efter genåbningen af Berlins Olympiske Stadion i 2004 er det blevet en populær turistattraktion. Fra klokketårnet Glockenturn har man en flot udsigt, men stadion er mest kendt for de olympiske lege i 1936, hvor Jesse James vandt fire guldmedaljer.

9. Kreuzberg og Neukølln

Berlin er hip og kreativ, og det gælder også musikken. Byen leverer alt fra hip hop til elektronisk musik, og i Kreuzberg og Neukølln er der masser af steder at kridte danseskoene og komme tæt på tyskerne.

10. Zoo og aquarium

Berlins Zoo og Aquarium er de ældste i Europa. Her er hele 16.000 dyr, og stedets voliere er den største på kontinentet. Tag en picnickurv med og nyd det store parkområde, der er en skøn oase.


Vejret i Berlin lige nu med vejrudsigt

Berlin
9°
clear sky
79% humidity
wind: 4m/s S
H 14 • L 8
10°
Tue
10°
Wed
11°
Thu
9°
Fri
10°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

 

Vejrskema – vejret året rundt i Berlin

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
3
3
8
13
19
21
24
24
19
14
7
4
Min
-1
-2
1
4
9
12
14
14
12
7
3
0
Nedbør (mm)
41
37
30
37
48
72
38
43
39
22
52
52

 

Find det rigtige hotel i Berlin til din rejse

Booking.com

 

vejret i berlin
Berlins katedral er en populær seværdighed