Vejret i Bruxelles og de bedste seværdigheder

Som hovedstad i Flanderen, Belgien og Europa er Bruxelles en livlig og kosmopolitisk metropol med mange gode oplevelser. Se vejret i Bruxelles lige nu og få forslag til, hvad du skal opleve, når du kommer forbi byen.

 

1. Hôtel de Ville

Den mest berømte bygning ved Bruxelles’ travle plads Grand Place er det skønne Hôtel de Ville, Rådhuset. Det kan dateres til 1402 og er i dag hjem for hovedstadens administration. Du kan gå indenfor og bestige det 96 meter høje tårn, hvorfra udsigten over byen er fantastisk.

2. Museet for Musikinstrumenter

Se en af verdens største samlinger af instrumenter i byens museum for musikinstrumenter. 7.000 effekter har man samlet i den smukke Art Nouveau bygning i fire etager. Et af gallerierne er dedikeret til traditionelle instrumenter, og her er alt fra sækkepiber til afrikanske trommer.

3. Grand Place

Bruxelles Grand Place er et unikt mix af historiske bygninger. De fleste er fra det 17. århundrede, og bygningerne er nu på UNESCOs liste over bevaringsværdig kultur.

Stedet blev oprindelig bygget som et marked for købmænd i det 13. århundrede og betragtes som et af Europas smukkeste pladser. Af og til er her koncerter og et farvestrålende blomstermarked. Se mere om Grand Palace her.

4. St. Michales og St. Gudulas Katedral

St. Michaels og St. Gudulas Katedral ligger nær Bruxelles hovedbanegård. Den er dedikeret til byens to skytsengle, en mand og en dame. Den første bygning på stedet blev færdiggjort i 1047 før den blev renoveret i gotisk stil i det 15. århundrede. Katedralen er berømt for sine smukke farvede glasvinduer, især dem af maleren Bernard van Orley.

5. Bryggeriet Cantillon

Belgien er med rette berømt for sit øl. Bruxelles er et perfekt sted at nyde de gyldne dråber, og der er mere end 450 forskellige varianter at vælge imellem. Det kendte bryggeri Cantillon har lavet øl siden år 1900 og en tur gennem produktionen vil gøre dig klogere på fremstillingen. Du kan selvfølgelig også prøvesmage.

 

Find det rigtige hotel til din rejse til Bruxelles >

 

6. Shopping

Shop på et af byens markeder. Det skønne Place du Grand Sablon er berømt for sit livlige åbne antikmarked, der fylder hele pladsen og nogle af de omkringliggende gader. Marolles hippiemarked på Place de Jeu de Balle har åbent hver dag og det er et godt sted at købe brugte ting, antikviteter og endda specielle møbler.

7. Minieuropa

Tag en tur rundt i Minieuropa, der ligger ved den frodige Bruparck. Her kan du gå rundt mellem Europas smukkeste byer i miniformat. Hør Big Ben ringe, se murens fald og oplev Venedigs gondoler.

8. Tegneseriemuseet

Siden åbningen i 1989 har Bruxelles tegneseriemuseum været et af byens mest populære attraktioner. Det er beliggende i et tidligere art nouveau-hus, og du kan høre mere om historien bag tegneserierne, hvor Tintin og Smølferne naturligvis er i fokus.

9. Det Kongelige Kunstmuseum

Snup en dosis kultur i Det Kongelige Kunstmuseum. Her er en smuk udstilling med flere end 20.000 effekter, der dækker adskillige årtier. Du kan bl.a. se værker af Henry Moore og Peter Paul Rubens.

10. Manneken-Pis

Du skal selvfølgelig også se Manneken-Pis. Den lille 60 cm høje statue, der forestiller en dreng, der tisser i en fontæne er uden tvivl den mest fotograferede statue i Belgien. Manneken-Pis kan ses på hjørnet af Rue de L’Etuve og Stroofstraat.


Vejret i Bruxelles lige nu med vejrudsigt

Bruxelles
7°
few clouds
76% humidity
wind: 7m/s W
H 12 • L 6
10°
Tue
6°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
12°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

 

Vejrskema – vejret året rundt i Bruxelles

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
6
7
11
14
19
21
21
23
19
15
9
6
Min
1
2
4
5
9
11
14
14
11
8
4
1
Nedbør (mm)
54
57
51
46
56
57
77
79
53
55
62
68

 

Find det rigtige hotel i Bruxelles til din rejse

Booking.com

 

vejret i bruxelles
Bruxelles har masser af smukke bygninger