Klimaet i Egypten

Klimaet i Egypten er for det meste tørt, men der er forskel fra landsdel til landsdel. I Nord, ved Alexandria, har man typisk kystklima med milde vintre, 15°-20° C og periodevise regnbyer, flest i december og januar. Somrene er varme og tørre med temperaturer på 30°-32° C.

I Kairo har man ørkenklima. Vintertemperaturerne ligger på 18°-22° C, men nætterne kan være kølige. Om sommeren er det varmt, omkring 35° C. I Cairo falder der meget lidt nedbør, mest i januar, der får ca. 7 mm. I de populære feriebyer Hurghada og Sharm el-Sheikh har man stort set varmt vejr året rundt, i vintermånederne 20°-22° C, dog kan temperaturen nogle dage falde til ca. 18° C.

Nætterne kan være kolde, ned til 10°C. Det bliver hurtigt forår, allerede i marts stiger temperaturen til 25°-27° C, og om sommeren ligger temperaturen typisk på 34°-37° C. Året rundt er det meget solsikkert og stort set ingen nedbør. Nogenlunde samme klima har Luxor og Aswan, dog er temperaturerne i sommermånederne ofte meget høje, omkring 40° C. Med undtagelse af Middelhavskysten, så er der generelt lav luftfugtighed i Egypten.