Vejret i Dublin og de bedste seværdigheder

Dublin bliver et stadig mere populært rejsemål for danskere. De fleste er bekendt med Irlands smukke natur, men hovedstaden byder bestemt også på spændende oplevelser, se blot med her.

1. Besøg bryggeriet Guinness

Lær den rigtige måde at drikke Guinness! Den ikoniske stout er blevet brygget i Dublin i mere end 250 år. Tag turen rundt på det historiske bryggeri og find ud af, hvordan Guinness er lavet, og hvordan man laver den perfekt fadøl. Nåh ja, du kan også lære, hvordan man drikker det! Turen slutter i den spektakulære glasvægsbar på syvende etage med fantastisk udsigt over Dublin.

2. Hop på bussen

Guidede busser er den bedste måde at få set byen. Tag hele turen først – den varer ca. 2 timer, og bringer dig rundt til de vigtigste seværdigheder i det centrale Dublin. Derefter kan du bruge din billet til at komme fra A til B, uanset hvor du vil hen.

3. Jeanie Johnstons Tall Ship

Bliv imponeret af Jeanie Johnstons Tall Ship, der ligger for anker ved floden Liffey i byens centrum. Det er en smuk rekonstruktion af en af de såkaldte “Sultbåde”, der bragte sultende emigranter til USA og Canada under hungersnøden i 1840’erne og 50’erne. Se, hvordan folk levede på deres rejse over Atlanten og hør deres bevægende historier.

Find billige flybilletter til Dublin – sammenlign priser her >

4. Tal med de lokale

Barområdet Temple Bar lige syd for floden er en labyrint af smalle stræder fuld af pubs, klubber, restauranter og gadeteater. Der er masser af liv og det perfekte sted for en tur i byen.

5. Besøg Irlands Nationalmuseum

Irlands Nationalmuseum har løbende spændende udstillinger. Du kan se en 4.500 år gammel båd og høre mere om “Mosefolket”, der døde for mange århundreder siden, men hvis kroppe er overraskende velbevarede.

6. Snup en pint på Ryan’s

Gå i fodsporene på John F. Kennedy og andre amerikanske præsidenter og snup en pint på Ryan’s i Parkgate Street. Den smukke victorianske pub serverer lækker mad og er berømt for sine steaks. Pubben indeholder stadig små private kabiner, hvor folk, der ikke ville ses drikke (som kvinder og præster) plejede at sidde.

7. The Leprechaun Museum

Bizart, men underholdene. På The Leprechaun Museum kan du prøve at være “en lille person” i et rum fyldt med kæmpemøbler. Du kan også lytte til spændende historier om irske eventyr, kæmper og magiske myter. Det er sjovt for både børn og voksne.

Find det rigtige hotel til din rejse til Dublin >

8. Tag en tur i fængsel

Besøg det tidligere fængsel Kilmainham Gaol, hvor mænd og kvinder, som var involveret i den irske frihedskamp har siddet. Den guidede rundtur er fremragende og lærerig. Tip: Book i forvejen, da turen er yderst populær.

9. Nyd en lækker stuvning

Prøv en ægte irsk stuvning på Porterhouse, der er et af Dublins ældste mikrobryggerier. Den lækre østerstuvning passer perfekt til den hjemmebryggede øl, der sætter prikken over i’et.

10. St. Patricks Day

OK, måske er du ikke i byen St. Patricks Day, men hvis du er, så skal du selvfølgelig opleve den festlige parade og drikke masser af øl og selvfølgelig synge med på de mange fædrelandssange.


Vejret i Dublin lige nu med vejrudsigt

Dublin
2°
light rain
85% humidity
wind: 5m/s NNW
H 6 • L 2
4°
Fri
5°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
5°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

 

Vejrskema – vejret året rundt i Dublin

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
7
8
9
11
15
17
19
18
16
13
9
7
Min
2
2
3
4
7
9
11
11
9
7
4
2
Nedbør (mm)
90
68
67
70
56
54
61
72
58
96
81
91

 

Find det rigtige hotel i Dublin til din rejse


Booking.com

 

bridge-dublin-pixabay