Vejret i Rom og de bedste seværdigheder

Rom er et levende museum med gammel arkitektur og historiske perler på hvert gadehjørne. Men det er ikke alt, den livlige by byder på oceaner af andre seværdigheder. Se vejret i Rom og få inspiration til oplevelser i den italienske hovedstad.

1. Colosseum

Tag en rundvisning på Colosseum, Roms store gladiatorarena, hvor dyr og modige kæmpere stod for den blodige underholdning for masserne. Byggeriet begyndte i år 72 og otte år senere stod det imponerede teater med plads til 50.000 mennesker klar. Colosseum blev restaureret i 2001, og det betyder, at offentligheden nu har adgang til langt større områder af det fantastiske område.

2. Vatikanmuseet

Besøg et land midt i en by og oplev Vatikanmuseet. Påbegyndt af pave Julius II i 1503, men viderebygget af de efterfølgende generationer, kan museet prale af en verdens største kunstsamlinger. Et besøg her er ikke fuldendt uden at have oplevet Michelangelos mesterværk i det Sixtinske Kapel.

3. Peterskirken

Peterskirken, eller Basilica di San Pietro, regnes for at være Italiens mest spektakulære katedral. Beliggende på Peterspladsen og bygget oven på en kirke fra det 4. århundrede er det selvfølgelig et must see. Kuplen blev tegnet af Michelangelo, og en af domkirkens vigtigste værker er Berninis fantastiske baldacchino af bronze højt over den pavelige alter.

Find billige flybilletter til Rom – sammenlign priser her >

4. Campo dei Fiori Markedet

Udforsk boderne på Campo dei Fiori Markedet, der siden midten af det 19. århundrede har været et af Roms vigtigste dagmarkeder. Campo dei Fiori ligger centralt tæt på Piazza Navona og mange lokale kommer for at købe de fantastiske lokale råvarer.

5. Palatine Hill

Den mest centrale af de syv bakker i Rom, Palatine Hill, ligger i en af de gamle bydele. Gennemsyret af gamle dages atmosfære er det stadig en fortryllende og stemningsfuld blanding af smukke haver, ruiner og fyrretræer. Ifølge romersk mytologi er det fødestedet for Romulus og Remus, de to brødre, der siges at have grundlagt Rom.

6. Trastevere

Bliv væk i det charmerende middelalderkvarter Trastevere, som ligger på den vestlige bred af floden Tiberen. De brostensbelagte gader er for det meste bilfri, og mens området mest er kendt for sit natteliv, er det om dagen et af de bedste steder at følge med i dagligdagen. Gå, gå og gå eller sæt dig på en af de mange billige caféer.

7. Pantheon

Pantheon er ofte nævnt som en favorit af de besøgende i Rom – muligvis fordi det er et af byens bedst bevarede fortidsminder. Bygget af Hadrian i 2. århundrede e.kr., kan den besøgende opleve bronzestjerner og pragtFulde marmorgulve, som folk har betrådt i mere end 2000 år.

Find det rigtige hotel til din rejse til Rom >

8. Galleria Borghese

Forkæl dig selv med noget kultur på det fantastiske Galleria Borghese, hjem for en af verdens mest berømet private kunstsamlinger. Besøgende har kun adgang hver anden time for at forhindre for mange mennesker på en gang. Museet blev fuldt genåbnet i slutningen af 1990’erne efter en 14-års restaurering, og indenfor kan man prale af malerier af Caravaggio og Botticelli samt skulpturer af Bernini.

9. Circu Massimo

Tag tilbage i tiden på Circo Massimo eller Circus Maximus, engang en af de største sportsarenaer i verden. Den store væddeløbsbane havde en kapacitet på 300.000 tilskuere, og nogle af løbene varede så længe som to uger! Nu afholdes her gratis koncerter og kunstudstillinger.

10. Spis lækker mad

Og naturligvis skal du forkæle dig selv med nogle fantastiske retter fra det romerske køkken. Kendt i hele verden for at være madelskernes paradis, kan Rom tilbyde nogle af de bedste restauranter i verden, hvor selv den enkleste ret lavet af friske råvarer som regel er fremragende.


Vejret i Rom lige nu med vejrudsigt

Rom
19°
clear sky
67% humidity
wind: 2m/s SSE
H 27 • L 19
25°
Fri
26°
Sat
26°
Sun
25°
Mon
25°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

 

Vejrskema – vejret året rundt i Rom

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
13
14
17
19
24
29
32
32
27
23
17
13
Min
3
3
6
8
13
17
19
19
16
12
8
4
Nedbør (mm)
25
20
19
27
18
5
6
16
26
38
49
37

 

Find det rigtige hotel i Rom til din rejse

Booking.com

 

rome-pixabay