Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i september 2022 – et overblik

Siden er sidst opdateret 30/11/2023 by Vejrlab

Den første efterårsmåned startede herhjemme med glimrende efterårsvejr. Efter en uges tid skiftede vejret dog karakter – det blev blæsende, regnfuldt og en del køligere. Men det fine vejr vendte tilbage – september bød helt hen til månedens slutning på flere rigtig gode dage med masser af sol.

I Europa var det mest bemærkelsesværdige den ekstreme varme, der ramte Frankrig. Flere steder målte man over 38 °C, og der blev landet over sat flere end 100 varmerekorder. Også Tyrkiet, Cypern og Spanien har haft varmt vejr. Helt hen til de sidste dage i september lå temperaturen mange steder pænt over 30 °C – i Tyrkiet og på Cypern endda over 35 °C.

På den græske ø Kreta målte man til gengæld ekstremt lave morgentemperaturer i slutningen af måneden. I 430 meters højde røg termometret helt ned på 3,1 °C.

Den højeste temperatur målt i Europa i september 2022 blev målt i Batman i Tyrkiet og lød på 43,0 °C. Koldest var det i Jungfraujoch i Schweiz, hvor termometret midt på måneden røg ned på -12,7 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Ude i verden bød september 2022 bl.a .på varmerekord for måneden i Hong Kong, der målte 38 °C. Rekord blev det også til på den caribiske ø Dominica, hvor man med 36,3 °C målte den højeste temperatur nogensinde.

I Australien kom termometret flere steder op over 43 °C, og det er usædvanligt med så høje temperaturer på de kanter i september. Også Nordafrika havde det varmt – især Algeriet og Egypten, som mange steder målte over 45 °C.

Den højeste temperatur i verden i september 2022 blev dog endnu en gang registreret i Golflandene, hvor der i Jahra i Kuwait blev målt 49,6 °C i begyndelsen af måneden efterfulgt af Basrah i Irak med 49,5 °C.

I september 2022 var der fortsat massive oversvømmelser i Pakistan. Monsunen har også bragt betydelig nedbør til Thailand, hvor flere centrale dele af landet blev oversvømmet. Tyfoner ramte bl.a. Japan, Sydkorea og Vietnam, mens både USA, Cuba og Canada oplevede kraftige orkaner.

Top 10-skema for september 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *