Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i august 2022 – et overblik

Den voldsomme varme i juli fortsatte mange steder i verden ind i august . Vejr og klima har i den grad været et samtaleemne herhjemme, hvor vi også fik varmen at føle.

August startede med høje temperaturer, men blev hurtigt efterfulgt af typisk dansk sommervejr. Det varede dog kun nogle dage før varmen vendte tilbage med fornyet styrke. August 2022 har været hot med masser af sol. Månedens sidste dage bød dog på skybrud og kraftig regn.

Ude i Europa lå maksimumtemperaturerne hele måneden på ca. 40 °C. Det var især i Spanien og Tyrkiet det var så varmt, men adskillige lande lå i perioder med temperaturer på over 30 °C. England målte den højeste nattemperatur nogensinde – den lød på 26,8 °C.

Varmest i Europa i august 2022 var det i Diyarbakir i Tyrkiet, hvor der blev målt 43,5 °C. Den laveste temperarur lød på -4,2 °C, der blev målt sidst på måneden ved Folldal i Norge.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Kigger vi globalt, så er det mest bemærkelsesværdige den langvarige hedebølge i Kina, der kører på 12. uge. Temperaruren i provinser som Sichuan, Chongqing og Jiangxi har konstant ligget over 44 °C. Hundredvis af varmerekorder er slået i primært den sydøstlige del al Kina.

Mindre overraskende var den ekstreme varme i golflandene. Det er også her, vi skal finde den højst målte temperatur i verden i august 2022. Den lyder på hele 53,0 °C som termometret kom op på i både Abadan i Iran og i Jahra i Kuwait. I byen Nasiriya i Irak kom temperaturen over et helt døgn ikke under 37 °C. Det har også været varmt i Marokko, Algeriet og Tunesien med temperaturer over 47 °C.

Af ekstremt vejr i august 2022 kan nævnes udbredt sne i Sydafrika, oversvømmelser i Pakistan og voldsom regn i Seoul, Indien, Australien og New Zealand. Også Europa har endelig fået regn. I f.eks. Østrig registrerede man i byen Bregenz 212 mm regn på 24 timer.

Top 10-skema for august 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *