Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret oktober 2022 – et overblik

Vejret i Danmark oktober 2022 var temmelig blandet. Generelt var det lunt med mange fine dage, men der var også regn og rusk, som vi kender efterårsvejret. Og så var der afslutningen på måneden, der bød på bemærkelsesværdigt varmt vejr. Op til 18 °C og sol – helt fantastisk.

Varmen i Danmark var resultatet af et længerevarende vejrsystem, der også gav historisk varmt vejr i Sydeuropa. I f.eks. Spanien har temperaturen nogle steder ligget over 30 °C det meste af oktober. I Sydspanien blev der mange dage målt over 35 °C. Natten mellem 27. og 28. oktober kom temperaturen ikke under 28 °C i San Sebastian i Nordspanien.

Også i Sydfrankrig, Syditalien, Cypern og dele af Tyrkiet har det været usædvanlig varmt for årstiden. Her har temperaturen konstant ligget omkring 30 °C. Det varme vejr gav også bemærkelsesværdige temperaturer i Tyskland, der målte over 29 °C. I Tyskland har det i øvrigt været den varmeste oktober siden 1881, hvor målingerne begyndte.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Vi skal til det østlige middelhav for at finde den højst målte temperatur i Europa i oktober 2022. Den blev målt i Antalya i Tyrkiet og lød på 41,2 °C. Den koldeste temperatur blev registreret i Cuovddatmohkki i Norge, hvor termometret sidst på måneden kom ned på -15,1 °C.

Kigger vi udenfor Europa, så har oktober markeret et skift i de højst målte temperarurer fra den nordlige til den sydlige halvkugle. I begyndelsen af måneden blev der målt 44,6 °C i Badrah i Irak, og det blev også den højeste temperatur i verden i oktober 2022.

Det har også været varmt i Sydafrika med 43 °C, mens både Marokko og Algeriet registrerede over 40 °C flere steder.

Af ekstremt vejr kan nævnes orkan i Mexico, voldsom regn i Australien og Taiwan (1523 mm på tre dage), mens der har været oversvømmelser i Nigeria og Filippinerne og cykloner i Bangladesh.

Top 10-skema for oktober 2022

Klik for stort billedeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *