Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Kreta bedste rejsetidspunkt – se hvornår du skal rejse til Kreta

Siden er sidst opdateret 15/11/2023 by Vejrlab

Kreta er et typisk sommerrejsemål. Der kan dog være andre gode tidspunkter at besøge Grækenlands største ø alt after formålet med din rejse. Læs om sæsonerne med temperatur- og nedbørsskema måned for måned.

Højsæson

Juni, juli og august er højsæson på Kreta. Her skinner solen som regel fra en skyfri himmel og du kan forvente temperaturer på 28-32 °C – i perioder kan det dog være varmere. Det sker især, når varm luft strømmer op fra det afrikanske kontinent. Selvom sommermånederne er solsikre, så kan en enkelt regnbyge i ny og næ ikke udelukkes.

Juni, juli og august vil uden tvivl være det bedste tidspunkt at rejse til Kreta, hvis du ønsker masser af sol og varme med mulighed for at ligge på stranden.

Mellemsæson

April, maj, september og oktober betragtes som mellemsæson på Kreta. Især maj og september vil være gode tidspunkter at rejse til Kreta, hvis du vil have sol og samtidig undgå den ofte voldsomme sommervarme.

Du kan forvente 22-30 °C i disse måneder med september som den varmeste. Kreta vil også være et rigtig godt valg til efterårsferien, hvor temperaturen typisk ligger på 22-26 °C. Mellemsæsonen er lidt mere ustadig og med større risiko for nedbør end sommermånederne.

Lavsæson

November til marts er lavsæson på Kreta. Her er risikoen for regn størst, og der kan være en del overskyede dage. Temperaturen ligger på 14-20 °C koldest i vintermånederne. Begyndelsen af november og slutningen af marts kan have skønne solrige dage, men uanset hvornår du rejser i lavsæsonen, så husk regnfrakke og en lun trøje.

Temperatur- og nedbørsskema

Her kan du se den normale temperatur og hvor meget regn, der falder på Kreta måned for måned.

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max (°C)
15
15
17
20
23
27
29
29
27
23
20
17
Min (°C)
10
10
11
13
16
20
23
23
20
17
14
11
Nedbør (mm)
65
60
45
20
10
2
1
2
10
35
55
75

Kom godt afsted på din rejse til Kreta

Du kommer nemmest til Kreta på en charterrejse, hvor fly, hotel og måske transport er inkluderet. Det er som regel også den billigste måde at rejse til Kreta, men det er altid værd at sammenligne med en individuel rejse. I sommersæsonen har flere flyselskaber direkte ruter til Kreta fra Danmark.

Sammenholder man tidspunkt for godt vejr med billige hoteller og rejser til Kreta, så vil maj og juni være et perfekt tidspunkt at besøge Grækenlands største ø. Hoteller og rejser er ikke overraskende dyrest i juli og august.

Vores hotelvalg: Lejligheder Iperion Beach
Virkelig dejligt lejlighedshotel ved stranden i Rethymnon. Her bor du i lyse værelser med bl.a. tv, tekøkken og gratis wifi. Lejligheder Iperion Beach har faciliteter som strandbar, restaurant og swimmingpool. Se billeder og priser på Lejligheder Iperion Beach.

Vi anbefaler, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Grækenland inden din rejse – her kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret på Kreta lige nu med fem døgns vejrudsigt

Kreta
19°
clear sky
63% humidity
wind: 0m/s N
H 19 • L 13
19°
Sun
14°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
18°
Thu
Weather from OpenWeatherMap
Elafonissi Beach er en af Kretas bedste strande

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *