Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i november 2023 – et overblik

Siden er sidst opdateret 01/12/2023 by Vejrlab

November begyndte forholdsvis mildt herhjemme, hvor der først på måneden var en snert af vinter. Dog var der flere steder i Jylland lidt nattefrost, men ikke noget, der bed sig fast.

I dagene 13-15. november oplevede Danmark flere kraftige nedbørsområder, hvor først Jylland og siden Sjælland og øerne blev ramt. Der var tale om 30-50 mm regn på et døgn.

Sidst i november kom vinteren til Danmark. Kold luft fra nord betød mange steder frost døgnet rundt – såkaldte isdøgn. Nattemperaturen nåede ned på -15,0 °C ved Roskilde. Vintervejret blev hængende og fortsatte ind i december.

Kigger vi ud i verden, så kan man roligt sige, at også november 2023 blev en bemærkelsesværdig vejrmåned. 1. november var således den varmeste novemberdag nogensinde i bl.a. Dubai, Tunesien, Malta, Cypern, Bangladesh, Mongoliet og Syd- og Nordkorea.

Store dele af Middelhavsområdet havde langt ind i november over 30 °C – selv i slutningen af måneden var der 25 °C flere steder i Spanien – f.eks. i Alicante og Valencia.

Med 33,2 °C satte byen Coin ny varmerekord for november i Spanien. Andre bemærkelsesværdige vejrbegivenheder i Europa var nattemperaturer på 29,2 °C i Athen og de usædvanligt varme vinde, der ramte Kreta. Her nåede termometret i Sisi op på 35,1 °C, hvilket også er den højeste temperatur målt i Europa i november 2023.

I november var der også over 25 °C mange steder i Frankrig – på Korsika målte man hele 28,9 °C. Det blev til adskillige varmerekorder i landet. Også Kanarieøerne havde varmt vejr – på Tenerife målte man nattemperaturer på 31 °C.

Afbudsrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Mens det var varmt i Middelhavsområdet, så var det bidende koldt i det nordlige Skandinavien, hvor kulden havde svært ved at slippe sit tag. Midt i november var der over 60 °C forskel fra det nordlige Skandinavien til Sydspanien.

Den laveste temperatur i Europa i november 2023 blev målt i Savukoski i Finland og lyder på -34,5 °C.

Lidt længere væk, så var det fortsat bemærkelsesværdigt varmt i Sydamerika, der med start i oktober er gået fra den ene hedebølge til den anden. Der blev slået flere varmerekorder – bl.a. kunne Brasilien registrere den højeste temperatur nogensinde. Den lød på 44,8 °C og blev målt i Aracuai.

Flere rekorder blev det også til Australien, og med 34,4 °C i Avin Park i Florida, havde solskinsstaten den varmeste novemberdag nogensinde.

Også i Asien var det varmt. Næsten 30 °C i begyndelsen af måneden på den koreanske halvø, mens man i Japan registrerede nattemperaturer på over 29 °C. Det er temperaturer, som man normalt måler om dagen om sommeren.

Den højeste temperatur i verden i november 2023 skal vi til Sydafrika for at finde. I Augrabies Falls blev der sidst på måneden målt 46,7 °C.

Af andre vejrbegivenheder i november 2023 kan nævnes oversvømmelser i Frankrig, Rusland og Kenya, hedebølge i Sydøstasien (bl.a. Vietnam og Thailand) og voldsom snestorm i Ukraine.

Top 10-skema for november 2023

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *