Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Madeira bedste rejsetidspunkt – se hvornår du skal rejse til Madeira

Siden er sidst opdateret 19/12/2023 by Vejrlab

Den portugisiske ø Madeira ligger langt ude i Atlanterhavet ca. 500 km fra Afrikas kyst. Øen kan besøges året rundt, men alt efter hvad din ferie skal indeholde, så er det en god idé at læse lidt om vejret og sæsonerne.

Generelt er luften tør på Madeira, der har en middelvind på 4-6,5 m/s. Lokalt opståede regnbyger forårsaget af det bjergrige landskab er ikke sjældent, og Madeira kan også blive ramt af varme vinde fra Afrika, der kan give temperaturer på 28-30 °C.

Højsæson

Vejrmæssigt ligger højsæsonen på Madeira fra april til september. Det er de tørreste måneder, men især i april er temperaturen moderat og ofte ikke til sommertøj. Til gengæld er det et rigtig godt tidspunkt at se det imponerede hav af farvestrålende blomster.

Skal vejret være til shorts og t-shirts anbefaler vil sommermånederne, hvor temperaturen ligger på 23-25 °C og med kun ganske lidt nedbør.

Mellemsæson

Marts, oktober og november kan kaldes for mellemsæson på Madeira. Vejret er for det mest glimrende, men månederne er noget mere regnfulde end over sommeren. En varm trøje til de kølige aftener er godt at have med. Forvent temperaturer på 18-23 °C – varmest i efterårsmånederne.

Lavsæson

Som nævnt kan Madeira sagtens besøges i vintermånederne. Der er som regel ikke temperaturer til solbadning, men du vil uden tvivl opleve dejlige dage, der kan minde om en gennemsnitlig sommerdag herhjemme. Medbring paraply og en varm trøje til kølige aftener.

Temperatur- og nedbørsskema

Her kan du se den normale temperatur og hvor meget regn, der falder på Madeira måned for måned.

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max (°C)
18
18
19
20
21
23
24
25
25
23
21
19
Min (°C)
14
14
15
15
16
18
19
20
19
18
17
15
Nedbør (mm)
100
75
55
45
20
10
5
5
35
75
75
90

Kom godt af sted på din rejse til Madeira

Sammenholder man tidspunkt for godt vejr med billige hoteller og rejser til Madeira, så vil juni og især oktober være et perfekt tidspunkt at besøge den populære portugisiske ø. Hoteller og rejser er billigst i februar og dyrest i august og september.

Det er nemmest og som regel også billigst at rejse til Madeira på en charterrejse. De fleste rejsebureauer har øen på programmet, hvor du som regel kan vælge mellem en lang række forskellige hoteller og koncepter.

Vi anbefaler, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Portugal inden din rejse – her kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret på Madeira lige nu med fem døgns vejrudsigt

Madeira
19°
few clouds
88% humidity
wind: 7m/s NE
H 26 • L 19
25°
Tue
23°
Wed
22°
Thu
21°
Fri
21°
Sat
Weather from OpenWeatherMap
Madeira er berømt for sin enestående natur og frodighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *