Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i december 2023 – et overblik

Siden er sidst opdateret 02/01/2024 by Vejrlab

I Danmark fortsatte vinterkulden i november i ind i december. De fleste steder lå der sne, og med undtagelse af kystområderne var der frostgrader døgnet rundt. I Isenvad blev der målt -17,0 °C.

Den 6.-7. december vendte plusgraderne tilbage. Til at begynde med var det dog kun et par grader, og det tog nogle dage før den megen sne var væk.

December var nu præget af dis, regn og tåge – en noget trist cocktail. Det lune vejr fortsatte, men den 21. december blev Danmark ramt af en kraftig storm (Pia). Frem til nytår var der plusgrader, men det var blæsende og til tider temmelig regnfuldt.

I Europa oplevede man mange steder usædvanlig varme i december. I begyndelsen af måneden lå dagtemperaturen på over 25 °C i bl.a. Albanien, Italien, Grækenland samt Korsika og Sardinien. Det sydlige Balkan og Sydøsteuropa generelt havde varmt vejr, hvor også den tyrkiske sortehavskyst kom over 25 °C.

Omkring den 12. december kom ny varme til Sydvesteuropa med over 27 °C i Spanien og over 23 °C langs Den Franske Riviera. Igen omkring juleaften var det bemærkelsesværdigt varmt i Europa – f.eks. 14 °C i London, 17 °C i dele af Østrig og over 24 °C i Norditalien.

Den højeste temperatur i Europa i december 2023 blev målt i Málaga i Spanien og lyder på 29,9 °C. I Nikkaloukta i Sverige krøb termometret ned på -36,7 °C, der således var den laveste temperatur.

Afbudsrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Ude i verden var det i begyndelsen af december stadig varmt i Sydamerika, hvor der blev registreret adskillige varmerekorder for måneden. Der blev også målt høje temperaturer i Sahel-regionen, hvor bl.a. Mali, Niger og Tchad havde knap 40 °C.

Fra Vestafrika til Indonesien var der i starten af måneden et bredt bælte af varme, og i hele 58 lande registrerede man varmerekorder. Det kunne også mærkes i Sydøstasien, hvor Thailand og Vietnam havde ekstremt høje temperaturer i den første vintermåned.

I Krabi i Thailand nåede termometret op på 37,2 °C, og det er ny varmerekord for december i provinsen. Med 37,6 °C i Lopburi nord for Bangkok registrerede man den varmeste decemberdag i Thailand nogensinde.

I Canada var det også usædvanligt varmt. F.eks i Quebec, hvor der blev målt 17 °C, og i Ontario kunne man med 13,7 °C registrere den varmeste decemberdag nogensinde i delstaten.

Den højeste temperatur i verden målt i verden i 2023 lyder på 49,5 °C og blev målt ved Roebourne Aero i Australien på årets sidste dag.

Af andre vejrbegivenheder kan nævnes varmerekorder i Sydkorea og kraftig storm med efterfølgende oversvømmelser i Argentina. I Kina blev der først i december registreret adskillige varmerekorder, men vejret skiftede om til ekstrem kulde med temperaturer på under -32 °C.

Flere steder i verden har man også oplevet ekstreme nedbørsmængder. I Queensland i Australien faldt der 870 mm regn på 24 timer og på samme tid registrerede man hele 948 mm i Tamil Nadu i Indien.

Top 10-skema for december 2023

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *