Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i december 2022 – et overblik

Det startede lunt, men det blev hurtigt en kold december i Danmark. Frosten bredte sig over landet og det samme gjorde snebygerne. I en længere periode var det meste af Danmark dækket af sne, og det blev gradvist koldere med -18,0 i Isenvad som den lavest målte temperatur.

Vejrskiftet foregik dog hurtigt. Over natten blev det snedækkede landskab erstattet af grønne plæner med dis og tunge skyer som vinteren typisk tager sig ud herhjemme. Frostnætterne kom dog tilbage, men december sluttede mildt, gråt og regnfuldt.

Det var ikke kun i Danmark vejret skiftede hurtigt. Flere steder i Wales og England kunne man blot et døgn efter dage med frost opleve nattemperaturer på over 15 °C. Helt uhørt for december måned.

Den heftige koldfront med tilhørende snestorm, der ramte Canada og USA i juledagene bød også her på et bemærkelsesværdigt vejrskifte. På blot 30 minutter faldt temperaturen fra 6 °C til -16 °C i byen Cheyenne i Wyoming i USA.

Det iskolde vejr betød frost langt ned i bl.a. Texas og Arizona, og i USA blev der slået adskillige kulderekorder. Det var dog ved den ubemandede station i Rabbit Kettle i Canada, der blev målt den laveste temperatur – -53,6 °C røg termometret ned på.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Kulden herhjemme kom fra Skandinavien, og det er også her, vi skal finde den lavest målte temperatur i Europa i december 2022. Den lød på -36,2 °C og blev registreret i Naimakka i Sverige.

Varmest i Europa i december 2022 var det i Funchal på den portugisiske ø Madeira, hvor der blev målt 26,9 °C. I begyndelsen af måneden var det usædvanlig varmt i dele af det østlige middelhav, hvor der flere steder blev målt over 25 °C. I juledagene var det den vestlige del af Middelhavet, som havde varmt vejr – hele ni steder i Sydfrankrig havde man over 23 °C.

I både Tyskland og Schweiz kunne mange fejre juleaften med usædvanligt vejr – her lå temperaturen flere steder over 16 °C.

Ude i verden var der en del steder og områder, hvor termometret kom op over 45 °C. Bl.a. i Sydamerika, hvor lande som Bolivia, Argentina og Paraguay oplevede en langvarig hedebølge. Også i Sydafrika var det varmt og i Senegal blev der målt over 41 °C, og det var tæt på varmerekord for december i det vestafrikanske land.

Den højeste temperatur i verden i december 2022 blev dog målt i byen Mandora i Australien og lød på 48,5 °C. Det store kontinent gjorde sig også bemærket ved at slå ny kulderekord i sommermånederne med en temperatur på -1,7 °C.

Af andre ekstremer kan nævnes oversvømmelser i Filippinerne, usædvanlig kulde i Caribien, hvor der på øen Martinique blev målt 12,1 °C og ny rekord for nedbør på 24 timer i Thailand – hele 658,8 mm regn faldt der i byen Tak Bai på blot et døgn. Det kan også nævnes, at Kina havde det varmeste efterår nogensinde.

Top 10-skema for december 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *