Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i september 2021 – et overblik

Efteråret har nu ramt Danmark, men september 2021 går over i historien som en forholdsvis varm måned. Faktisk så varm, at den kommer ind på top 10-listen siden man begyndte målingerne i 1874.

Det er ikke kun i Danmark, det har været varmt. Også i Sydeuropa har man målt bemærkelsesværdige temperaturer. Her gør især Tyrkiet og Grækenland sig bemærket ved sidst på måneden at have adskillige dage med over 35 °C.

Den højeste temperatur målt i Europa i september 2021 var i Batman i Tyrkiet med 40,2 °C efterfulgt af Moron de la Frontera og Granada, begge i Spanien, med henholdsvis 39,2 °C og 39,1 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Koldest var det i Folldal i Norge, hvor termometret kom ned på -8,6 °C. En forholdsvis høj minimumstemperatur i september sammenlignet med de tidligere år.

Ude i verden har temperaturerne været mere moderate. Faktisk havde vi dage, hvor der ingen steder på kloden var over 45 °C.

Normalt er det golflandene, der har det varmest i september, men de periodevis “lave” temperaturer har nogle dage givet plads til bl.a. Mexico, Brasilien og Paraguay på top 10-listen.

Vi skal dog til netop golflandene for at finde den højest målte temperatur i verden i september 2021. Den blev registret i Jahra i Kuwait først på måneden og lød på 50,1 °C.

Top 10-skema for september 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.