Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i oktober 2021 – et overblik

Det blev en lun oktober i 2021. I hvert fald her i Danmark, hvor vinteren lige nu synes langt væk. Men det kølige vejr har fundet vej til Skandinavien, hvor vi også finder de laveste temperaturer målt i oktober 2021.

I slutningen af måneden røg termometret ned på -24,6 °C i Nattavaara i Sverige. Det er i det hele taget Skandinavien, der dominerer top 10-listen over de koldeste temperaturer i oktober 2021.

I starten af måneden var det koldest i Alperne og kun få dage efter blev der højst usædvanligt målt nattemperaturer på over 22 °C i Schweiz. Også sidst i oktober viste vejret sig fra sin lune side på de kanter – i Østrig havde man dagtemperaturer på over 24 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Varmest i Europa i oktober 2021 var det i Adana (37,8 °C) efterfulgt af Antalya og Osmaniye. Alle steder ligger i Tyrkiet. I store dele af Middelhavet var det omkring 30 °C i efterårsferien – der er helt sikkert nogle, som har fået en dejlig varm ferie.

For at finde den højeste temperatur i verden i oktober 2021 skal vi igen til Golflandene. I Omideh i Iran blev der målt 46,0 °C. Det var igen Golflandene, der lå øverst på top 10-listen, men fra midten af oktober faldt temperaturen globalt.

Rigtig mange steder optrådte i løbet af måneden på listen over de højeste temperaturer – fra Golflandene og Sydafrika til Australien, Sydamerika og Vestafrika.

Top 10-skema for oktober 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.