Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i august 2021 – et overblik

August 2021 har i den grad været en bemærkelsesværdig vejrmåned. Først og fremmest, så har det mange steder været ekstremt varmt. Det gælder også i Siracusa i Italien, hvor man med 48,8 °C målte den højeste temperatur i Europa nogensinde. I Cordoba i Spanien røg termometret op på 47,4 °C og i Lagadas i Grækenland nåede man 47,1 °C.

Det var først den østlige del af Sydeuropa, der kom i stegeovnen – Italien og Grækenland målte mange steder over 45 °C, men også på Balkan var det varmt. I byen Plakias på Kreta kom temperaturen over et helt døgn ikke under 35,2 °C – det skulle således være den højeste nattemperatur målt i Europa.

Det varme vejr rykkede senere mod vest, hvor Spanien flere steder havde temperaturer på over 46 °C. Udover Cordoba var det Murcia og Ecija.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Bliver vi i Europa, men kigger på de laveste temperaturer, så skal vi til Alperne og Jungfraujoch i Schweiz, der sidst på måneden målte -7,9 °C.

Udenfor Europa, så er det i Mellemøsten og Golflandende vi skal finde de højeste temperaturer. Den lød på 51,1 °C og blev målt i Jahra i Kuwait. Basrah i Irak med 51,3 °C og King Fahad Airport i Saudi Arabien med 51,0 °C tegnede sig for de anden- og tredjehøjeste temperaturer målt i verden i august 2021.

Det var også varmt i Nordafrika, hvor især Marokko, Algeriet og Tunesien målte temperaturer på eller lige under 50 °C.

Top 10-skema for august 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.