Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i november 2021 – et overblik

November 2021 blev endnu en lun måned i Danmark. I hvert fald indtil slutningen af måneden, hvor vinteren gjorde sit indtog med temperaturer under frysepunktet og endda sne nogle steder.

Kulden kommer fra nord, hvor det er virkelig koldt. Det er således også her, vi skal finde de laveste temperaturer målt i Europa i november 2021. -37,5 °C blev der målt i Nikkaloukta i Sverige, mens termometret i både Kautokeino i Norge og Nattavaara i Sverige nåede ned på -36,7 °C.

Selvom det var koldt i Nordeuropa, så bød november 2021 også på forholdsvis varmt vejr i Middelhavsområdet. Temperaturerne lå et pænt stykke over 25 °C helt hen til slutningen af måneden, hvor der i Chania på Kreta blev målt over 30,0 °C og i Fethiye i Tyrkiet 28,0 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Den højeste temperatur i Europa i november 2021 stod Adana i Tyrkiet dog for. Her blev der i begyndelsen af måneden målt 33,8 °C. I både Aydin og Antalya kom termometret op på 31,1 °C.

Ude i verden slap Golflandene endelig sin dominans – vi skal til Afrika for at finde den højeste temperatur i verden i november 2021. Den lød på 45,5 °C og blev målt i Tete i Mozambique. Det har i det hele taget været varmt i det sydlige Afrika, mens Australien har registreret den koldeste november siden 1999.

Sidst på måneden begyndte temperaturerne dog at kravle op til normalen i Australien. Således nåede Rabbit Flat med 44,2 °C ind på andenpladsen over de højeste temperaturer i verden i november 2021.

Top 10-skema for november 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.