Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i november 2022 – et overblik

I Danmark fortsatte det milde vejr i oktober ind i november. Det blev dog gradvist køligere og en stor del af måneden bød på efterårsvejr med kun ganske få solskinstimer. Så kom vinteren. Hele landet fik sne, og det blev liggende nogle dage, før efteråret kom tilbage.

I Europa bød begyndelsen af november på over 28 °C udbredt i det østlige middelhavsområde, hvor varmen nåede et godt stykke op på Balkan.

Senere på måneden kom en varmebølge fra den arabiske halvø op over Mellemøsten og Sortehavet, der oplevede usædvanlig varme. I det nordlige Tyrkiet blev der målt nattemperaturer over 25 °C. Det samme blev der i Falarssarna på Kreta.

Det var varmen i det østlige middelhav i begyndelsen af måneden, der gav den højeste temperatur i Europa i november 2022. Den blev målt to steder. I Astros i Grækenland og i Aydin i Tyrkiet, hvor termometret begge steder ramte 30,0 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Den koldeste temperatur i Europa i november 2022 registrerede man i Naimakka i Sverige og lød på -27,0 °C, mens der i Karasjok i Norge blev målt -26,9 °C.

Ude i verden bød november på over 40 °C mange steder. Bl.a. i Sydafrika og flere lande i Vestafrika som Senegal og Niger. Også i Sydamerika var der over 40 °C – f.eks. i Bolivia, Paraguay og Argentina.

Normalt er det Australien, der har de højeste temperaturer i november, men i 2022 skal vi til Augrabies Falls i Sydafrika. 44,8 °C røg termometret op på, mens der blev målt 43,5 °C i Fitzroy Crossing i Australien, der historisk set havde en kold november.

Af ekstremt vejr kan nævnes voldsom regn i Columbia og vestlige Australien, kraftigt snefald i New York, usædvanlig sen hedebølge i Taiwan (over 35 °C) og vedvarende varme over den arabiske halvø – f.eks. har byen Qaboos i Oman ikke på noget tidspunkt i november, hverken nat eller dag, målt under 25 °C.

Top 10-skema for november 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *