Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i december 2021 – et overblik

December 2021 bød på perioder med vinterligt vejr herhjemme. I hvert fald var der mange, der fik en hvid jul, og nattemperaturen kom helt ned på -17 °C i Jylland. Kulden i det nordlige Skandinavien i november fortsatte kort ind i december, hvor Naimakka i Sverige målte -43,8 °C, der således blev den laveste temperatur i Europa i december 2021.

Kulden i Skandinavien på denne årstid er selvfølgelig ikke unormal, men der var andre steder, som oplevede usædvanligt vejr. Det østlige Canada og Grønland havde unormalt høje temperaturer. I Nuuk blev der målt 13 °C og I Qaanaaq nord for Thule 8 °C.

I Alaska fik man en ny varmerekord for december måned – 19,4 °C kom termometret op på. I det østlige Canada har det dog også været ekstremt koldt – i Rabbit Kettle blev der målt -50,9 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

I Sydeuropa har temperaturerne været pænt over 20 °C – i Tyrkiet over 25 °C i perioder. Ved juletid kom varmen også til det østlige Middelhav, hvor Spanien ramte 26,6 °C. Varmen kom fra Nordafrika, hvor der omkring jul blev målt over 30 °C flere steder i Marokko. Varmest i Europa i december 2021 blev det i Trabzon i Tyrkiet med 27,6 °C.

Kigger vi på hele verden, så skal vi ikke overraskende til Australien, der fuldstændig dominerer top 10-listen. Varmest var det i Mardie med 47,9 °C efterfulgt af Marble Bar og Paraburdoo, hvor der blev målt henholdsvis 46,8 °C og 46,6 °C.

I Sydamerika har det også været varmt. Op til nytår kom termometret op på 40,1 °C i den argentinske hovedstad Buenos Aires, og det er den højeste temperatur, der nogensinde er målt i december.

Top 10-skema for december 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.