Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i marts 2021 – et overblik

Vejrmæssigt kan marts være en omskiftelig måned. Sådan var det også i 2021, hvor marts både bød på nattemperaturer på minus 10 grader og 21 grader og solskin om dagen.

I begyndelsen af måneden var det fortsat usædvanlig varmt i bl.a. Kroatien, Montenegro og Albanien.

Det var primært i den østlige del af Middelhavet, der havde de højeste temperatuer i starten af marts, men efterhånden rykkede varmen mod vest, hvor både Spanien, Portugal og Frankrig målte over 25 °C.

Varmest var det i Badajoz i Spanien, der målte 32,4 °C på månedens sidste dag efterfulgt af Cordoba, hvor termometret røg op på 31,9 °C.

Både Skotland, Island og Norge oplevede udsædvanlige temperaturer i marts. På Island målte man 20,4 °C, i Skotland 19 °C og i Norge ved Oslo 20,1 °C. Tre steder, der plejer at have væsentlig lavere temperaturer i marts.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Det var til gengæld koldt i Skandinavien, hvor især Finland havde en uges tid med meget koldt vej. De laveste temperaturer i Europa i marts 2021 blev målt i Kuhmo med -38,9 °C efterfulgt af Naruska med -36,3 °C. Begge steder ligger netop i Finland.

Ser vi på hele verden, så er det bemærkelsesværdigt, at Australien er helt fraværende på top 10-listen. I begyndelsen af måneden var temperaturerne moderate i landet down under, og det gav plads til Sydafrika, men også steder på den nordlige halvkugle – f.eks. Mali, Niger og Senegal

Sidst på måneden kom varmen til Pakistan og Indien, men det var også hedt i Myanmar med temperaturer på over 43 °C og i Thailand, hvor der blev målt over 42 °C i den vestlige del af landet.

Varmest i marts 2021 blev det dog i Nawabshah i Pakistan, der målte 45,5 °C efterfulgt af Maine-Soroa i Niger med 45,2 °C.

Top 10-skema for marts 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.