Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i april 2021 – et overblik

Hvor bliver foråret af? Det har godt nok været en kold april – ja, faktisk den koldeste i mange år, hvis man skal tro flere danske medier. Her på matriklen har der været udbredt nattefrost og endda snevejr den 26. Det var dog ikke så koldt som i Horsens, der målte -7 °C.

Endnu koldere har det været mange steder i Europa. I begyndelsen af måneden ramte kulden Alperne, hvor termometret røg ned under -25 °C. Det gjorde det også i Skandinavien, og det er her vi finder månedens laveste temperatur. Den lyder på -27,9 °C og blev målt i Suolovuopmi Lulit i Norge.

Varmest i Europa blev det i den østlige del af Middelhavet, hvor både Cypern og Tyrkiet havde over 35 °C. Den højeste temperatur i Europa i april 2021 blev 36,8 °C målt i Gecitkale på Cypern. I Adana i Tyrkiet og Lefkoniko på Cypern målte man temperaturer på henholdsvis 36,6 og 35,2 C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Det har også været varmt i Spanien i april med over 30 °C og lidt mere sjældent i Serbien, hvor termometret røg op over 25 °C.

Flere medier har også berettet om den højst målte nattemperatur målt i Europa nogensinde. Den lød på 30,7 °C i Falarsarna på Kreta. Varmt, men der er stadig et stykke op til verdensrekorden på hele 44,2 °C målt i Khasab i Oman.

Kigger vi ud i den store verden, så er det bemærkelsesværdigt, at den ekstreme varme bare fortsætter i Vestafrika. Det er ved at være fjerde måned i træk, hvor dagtemperaturen flere steder i Mali og Senegal har ligget på 45 °C.

I april 2021 blev den højeste temperatur i verden 47,0 °C målt i Matam i Senegal efterfulgt af Kayes i Mali og Linguere i Senegal, hvor termometret røg op i henholdsvis 46,4 °C og 46,3 °C.

Top 10-skema for april 2021

Klik for stort billede