Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i februar 2021 – et overblik

Vejret i februar 2021 har på mange måder været mærkeligt. Herhjemme fortsatte januars vintervejr ind i februar, hvor nattemperaturen røg helt ned i -20 °C. Vi havde en del dage med dagsfrost, og det var nu skønt, at sneen blev liggende i stedet for bare hurtigt at tø igen.

Vejrskiftet kom dog i en fart, og da plusgraderne vendte tilbage, var det ganske enkelt sjaskvådt. Fra hård frost røg temperaturen op over 12 °C mange steder. I Jylland blev der målt 15 °C, og nogle medier skrev, at det var den højst målte temperatur i februar siden 1874.

Også i Grækenland tog man et ordentlig vejrskifte. Her blot den modsatte vej. Fra over 22 °C i starten af måneden blev dele af landet ramt af sne. Der var også snevejr i Mellemøsten og i Texas i USA, der målte de laveste temperaturer i 30 år.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Tæt på Danmark, i Hamborg, blev der målt 21 °C og i Holland og Belgien 18 °C. Det har i det hele taget været varmt i dele af Europa. Både Spanien, Italien, Kroatien, Frankrig og Tyrkiet har haft over 25 °C. Den højeste temperatur i februar 2021 i Europa blev målt i Antalya i Tyrkiet (27,5 °C) efterfulgt af Aguilas i Spanien (27,2 °C).

I Skandinavien har det til gengæld været koldt. Den laveste temperatur i februar 2021 i Europa blev -39,7 °C målt i Kevo i Finland efterfulgt af Folldal i Norge, hvor termometret røg ned i -38,6 °C.

Ude i den store verden skal vi ikke overraskende til den sydlige halvkugle for at finde de højeste temperaturer. Det var dog ikke i Australien, det var varmest, men i Sydafrika, hvor der i Vioolsdrif blev mål 45,8 °C.

Også i Vestafrika har det været varmt – både i Mali og Senegal er der målt over 42 °C i februar 2021.

Top 10-skema for februar 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.