Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i maj 2022 – et overblik

Gad vide hvornår sommeren kommer. Godt nok har det været forholdsvis tørt herhjemme i maj 2022, men med temmelig moderate temperaturer. Vi fik dog vores første sommerdag – i Sønderjylland kom termometret over 25 °C.

Vi skal dog ikke så langt væk for at finde rigtig varme. Flere steder i Spanien, Frankrig, Belgien, Østrig og Schweiz slog ny rekord for højeste temperatur i maj. Sidst på måneden kom ny voldsom varme ind til i Italien, Tyrkiet og Grækenland med over 37 °C mange steder.

Men vi skal dog til Spanien for at finde den højeste temperatur i Europa i maj 2022. Den blev målt i Andujar og lyder på 41,8 °C. Midt i maj blev Spanien ramt af en ekstrem hedebølge, hvor man i Jaen også registrerede den højeste minimumstemperatur i maj målt over et døgn. Den lød på 27,6 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Også mod nord var det i perioder varmt. I Svalbard lufthavn målte man 12,9 °C, og det er ny rekord for maj. Det er dog også i Norge, vi skal finde den laveste temperarur i Europa i maj 2022. I Verlegenhuken kom termometret ned på -19,7 °C – 1 °C lavere end Kilpisjärvi i Finland, der målte -18,7 °C.

Ude i verden blev der også registreret usædvanligt varmt vejr. Hedebølgen i Indien og Pakistan i april fortsatte ind i maj. I Jacobabad nåede man 50 °C, og det blev også den højeste temperatur i verden i maj 2022. Flere steder i de to lande har man haft en længere periode med dagtemperaturer på ikke under 47 °C.

Hedebølge var der også i Nordafrika, Israel og Saudi Arabien med over 43 °C. I den marokkanske by Sidi Slimane målte man 47 °C, og det var den højeste majtemperatur nogensinde i landet. Varmen kom også til den arabiske halvø, hvor Khassab i Oman registrerede en nattemperatur på 35,5 °C. Sidst på måneden blev det sydlige USA og især Texas ramt af varmt vejr – her blev der målt over 44 °C.

Top 10-skema for maj 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *