Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i juni 2022 – et overblik

Så kom sommeren endelig til Danmark. Efter en halvkølig start på juni kravlede temperaturen stille og roligt op på 30 °C, hvor det var varmest. Vi slap dog ikke helt for regn – det var især sidst på måneden, at landet blev ramt af kraftige byger.

Juni 2022 var generelt ekstrem varm i Europa. Midt på måneden kom der voldsom varme til Syd- og Centraleuropa. Hedebølgen begyndte i Spanien og bredte sig til Frankrig, hvor mange byer og områder noterede nye varmerekorder. Nattemperaturen lå flere steder et pænt stykke over 30 °C.

Varmen kom også til Schweiz, Norditalien og Benelux. Søndag den 19. juni kunne Cottbus i Tyskland notere 39 °C. Samme temperatur målte man i Husinec i Tjekkiet, og det er ny varmerekord for juni i landet. Også i Polen blev det til junirekord – her blev der målt 38,3 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Det har også været særdeles varmt i det østlige Europa. Tyrkiet målte over 40 °C, men det gjorde  man også sidst på måneden i Grækenland, Makedonien og Bosnien. Samme hedebølge gav også ekstrem varme til det meste af Italien.

Den højeste temperatur i Europa i juni i 2022 blev målt i Andujar i Spanien med 44,2 °C. Koldest var det i Jungfraujoch i Schweiz med -10,0 °C.

Globalt set var det og så ekstremt varmt. Flere hedebølger ramte kloden – bl.a. i USA og Mexico, hvor der flere steder blev målt over 45 °C. I Nordafrika, bl.a. Algeriet og Libyen, kom termometret op på 49 °C.

Vi skal dog, igen, kigge mod Mellemøsten og Golflandene for at finde den højeste temperatur i verden i juni 2022. Den blev målt i Jahra i Kuwait, hvor termometret kom op på hele 52,7 °C.

I det hele taget har området omkring Irak, Iran og Kuwait haft en ekstrem varm måned. I den iranske ørken i byen Dash el-Lut målte man over et døgn en dagtemperatur på 48,8 °C og om natten kom temperaturen ikke under 37,4 °C.

Af ekstremt vejr i verden i juni 2022 skal også nævnes heftig nedbør med oversvømmelser til følge i bl.a.. Kina, Indien og Bangladesh.

Top 10-skema for juni 2022

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *