Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i maj 2020 – et overblik

Maj 2020 var en spændende vejrmåned, der i høj grad blev præget af høje temperaturer mange steder i verden.

I Spanien nåede temperaturen i første halvdel af maj op over 36 °C, men en uges tid senere var det den østlige del af Europa, der havde de højeste temperaturer. I både Tyrkiet og Grækenland noterede man varmerekorder i maj. Det blev dog Nicosia på Cypern, der målte den højeste temperatur, men flere tyrkiske byer kom lige efter.

Også i maj 2020 blev det Norge, der kunne notere de laveste temperaturer. – 19,1 °C blev der målt i Isfjord i begyndelsen af måneden.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Udenfor Europa er det på denne årstid normalt Indien, Pakistan og Golflandene, der er varmest, men det var først sidst i maj, at landene figurerede på top 10-listen. De høje temperaturer fortsatte i Vestafrika, hvor dele af Mali, Niger og Senegal har haft over 45 °C i næsten to måneder. Også i Thailand var det varmt i maj – i byen Nong Khai blev der målt 44,8 °C.

En hedebølge ramte dog Indien og Pakistan midt i maj med temperaturer på over 49 °C. I Nawabshah i Pakistan blev der målt 50,6 °C, og det var den højeste temperatur i verden i maj 2020.

Der er dog også steder som har haft koldt vejr. I New York oplevede man sne den 9. maj, og omtrent på samme dato var der tidlig morgen slud her i min have på Sjælland.

Top 10-skema for maj 2020

Klik for stort billede