Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i april 2020 – et overblik

Masser af sol, men temperaturer på den kølige side. I hvert fald oplevede vi ikke de samme varmegrader herhjemme som det nordlige Frankrig, Belgien og Holland. Allerede tidligt i april kom temperaturen op over 25 °C, men det var dog en kort fornøjelse.

Sydeuropa havde forholdsvis moderate temperaturer i april 2020. Det er værd at bemærke, at det var varmere i marts end i april i eksempelvis Spanien. I Adana i Tyrkiet målte man den højeste temperatur i Europa i april, hvor termometret ramte 32,4 °C. Både Serbien og Makedonien er at finde på top 10-listen – lidt usædvanligt.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

I Skandinavien var det til gengæld rigtig koldt i den første halvdel af måneden, hvor temperarurerne i en periode dykkede ned under -31 °C. April 2020 startede bidende koldt i Skandinavien, men omtrent midt på måneden faldt temperaturen markant.

Som i marts var det også i april Verlegenhuken i Norge, der målte den laveste temperatur – -31,9 °C. I det hele taget er det Norge, der præger top 10-listen over de koldeste steder i april 2020.

Længere ude i den store verden blev der registreret meget varmt vejr i Vestafrika, over 45 °C, bl.a. i lande som Mali, Niger, Tchad og Senegal. I Birni-N’Konni i Niger blev der målt 47,2 °C. “Normalt” er det Indien og Pakistan, der topper top-10 listen over de højeste temperaturer i april, men ikke i år.

Også i det vestlige Thailand oplevede man høje temperaturer i april 2020 – i Mae Hong Son blev der målt over 43 °C.

Top 10-skema for april 2020

Klik for stort billede