Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i juni 2021 – et overblik

Sikke en kontrast. Fra kolde, blæsende og regnfulde maj til herligt sommervejr i juni. Jeg var garanteret ikke den eneste, der savnede varmen i maj, men der skal nok være nogle, som synes, at det blev lige lovlig hedt i juni.

De fleste steder i Danmark nåede vi over 30 °C. I Hammerodde på Bornholm ramte termometret 33,5 °C og er således den højeste temperatur målt så tidligt på året. TV 2 skrev, at vi også oplevede den tidligste tropenat i 104 år.

Varmen over Danmark var en del af et større vejrsystem, der gav høje temperaturer mange steder i Europa – bl.a. fra Finland over Moskva til Hviderusland, Østrig og Tyskand. Her målte man mange steder over 35 °C – i Berlin hele 36,6 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Vi skal dog længere ned i Europa for at finde de højeste temperaturer i juni 2021. Den lød på 42,8 °C og blev målt i Lamia i Grækenland. I Gevgelija i Makedonien og Trapani i Italien ramte termometret henholdsvis 42,3 °C og 42,2 °C.

Koldest i Europa blev det i Pian Rosa i Italien (-6,2 °C) efterfulgt af Mussala Top i Bulgarien og Lomnicky Stit i Slovakiet.

Det er muligt at vi havde det varmt i Europa i juni, men det er ingenting i forhold til Canada, der helt usædvanligt målte 49,6 °C i byen Lytton. Flere andre byer i Canada og det nordvestlige USA målte også usædvanligt høje temperaturer.

Vi skal dog til Mellemøsten og Golflandene for at finde de højst målte temperaturer i juni 2021. I Jahra i Kuwait røg termometret op i 52,8 °C efterfulgt af Sulaibiya og Mitribah, der også ligger i Kuwait.

Top 10-skema for juni 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.