Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i januar 2022 – et overblik

Vejret i Danmark i 2022 var en pose blandede bolsjer. Der var dage med hagl, frost og lunt vejr, men vi skal selvfølgelig ikke glemme den heftige storm, der afsluttede måneden. Generelt var det en temmelig varm januar og langt fra det vi typisk forbinder med vintervejr.

I lang tid har det været lunt omkring Middelhavet, hvor dagtemperaturerne i enten den østlige eller vestlige del har ligget over 25 °C. Midt i januar blev temperaturene dog mere moderate, hvor termometret viste max. 20 °C.

Det blev afløst af decideret kulde i den østlige del af Middelhavet, hvor der var sne i både Tyrkiet og Grækenland. I bl.a. Dalaman og Antalya i Tyrkiet registrerede man det første snefald siden 1993. På Sicilien fik man nattefrost.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Den laveste temperatur i Europa målt i januar 2022 skal vi til Skandinavien for at finde. Nærmere betegnet i Gielas i Sverige, hvor termometret røg ned på -38,7 °C.

Varmest i Europa blev det i Spanien – både Yecla og Tarancon målte 26,3 °C efterfulgt at Xátiva med 26,1 °C.

Kigger vi udenfor Europa, så var der hedebølge i Sydamerika i begyndelsen af januar og igen sidst i på måneden. Her var det især Argentina og Paraguay, der målte over 43 °C. Vi skal dog, ikke overraskende, til Australien for at finde den højeste temperatur målt i verden i januar 2022. I Mardie kom termometret op på 49,5 °C, mens Roebourne Aero målte 49,1 °C.

Ekstremer, der er værd at bemærke er kulden i Caribien – I Cubas hovedstad Havana blev der 31. januar målt 3,2 °C. I Summit Camp på Grønland viste termometret samme dag -62,4 °C.

Top 10-skema for januar 2022

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.