Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i januar 2021 – et overblik

Så fik vi endelig lidt vinter med sne og frostgrader. Haven har været dækket af sne i dagevis, og det er nu lidt smukkere end slud og sjap.

Det har ikke været de helt lave frostgrader i Danmark, men i Skandinavien har det været koldt. Den laveste temperatur blev målt i Nattavaara (Sverige) med -39,7 °C efterfulgt af Kittilä Airport (Finland) med -39,4 °C.

Vi skal vel også lige nævne, at Spanien blev ramt af et sjældent stort snevejr (det værste siden 1971 ifølge Reuters) med frostgrader man ikke normalt ser på de kanter. Det var især den centrale del af landet omkring Madrid, der havde koldt vejr, men også i Malaga kunne man mærke kulden. Her lå dagtemperaturen nogle dage på kun 8 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Mens det var koldt i Sydvesteuropa, så havde man bemærkelsesværdige varmegrader mod øst. I Både Malta, Tyrkiet, Italien og Grækenland målte man over 25 °C i januar. Varmen kom dog i slutningen af måneden også til Spanien, hvor det var endnu varmere.

Det er også her, vi skal finde den højeste temperatur i Europa i januar 2021. Den blev målt i Alicante med 29,8 °C efterfulgt af Murcia med 28,7 °C.

Lige nu er det jo sommer på den sydlige halvkugle, hvor især Australien og Sydafrika målte høje temperaturer. Varmest i januar 2021 var det Ved Roeborune Aero med 47,1 °C efterfulgt af Onslow Airport med 46,7 °C. Begge steder ligger i Australien,

Top 10-skema for januar 2021

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.