Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i januar 2020 – et overblik

Siden er sidst opdateret 22/02/2022 by Vejrlab

Januar 2020 var på alle måder en usædvanlig vejrmåned. Med sne i Florida og på Sinai-halvøen og rekordvarme i Norge, blev der for alvor vendt op og ned på det vejr og klima vi kender.

Med hele 19 °C oplevede Norge den varmest januartemperatur nogensinde. Helt frem til midten af måneden figurerede den bemærkelsesværdige temperatur på vores top 10 over de varmeste steder i Europa. Her oplevede man den andenvarmeste januar nogensinde på trods af, at Middelhavsområdet var forholdsvis køligt med maxtemperaturer på lige over 20 °C.

Det kunne dog ikke ændre på, at januar 2020 blev den varmeste januar, der nogensinde er målt på verdensplan. Det skriver NOAA i en pressemeddelelse, hvor man også kan læse, at fire af de 10 varmeste januarmåneder nogensinde er målt siden 2016.

Som de fleste danskere nok vil kunne nikke genkendende til, så er en af de ting NOAA bemærker omkring vejret i januar 2020 den manglende nedbør i form af sne.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Ikke overraskende toppede Australien top 10-listen over de varmeste steder i verden januar 2020. Med 48,6 °C blev Penrith det sted, hvor man målte den højeste temperatur i efterfulgt af Kolda i Senegal (48,0 °C) og Augrabies Falls i Sydafrika (47,4 °C).

På trods af varmerekord var temperaturerne som nævnt moderate i Europa. Den højeste temperatur blev målt i Malaga med 24,1 °C efterfulgt af Jávea med 23,9 °C og Alicante med 23,3 °C. Alle steder i Spanien.

I januar 2020 var alperne stort set fraværende på top 10-listen over de koldeste steder i Europa.

Til gengæld var det koldt i Skandinavien, og her er det værd at bemærke, at Norge både havde temperaturer på 19 °C og få dage efter toppede top 10-listen med -38,6 °C i Couvddatmohkki, der blev månedens andenlaveste temperatur i Europa kun overgået af Utsjoki Kevo Kevojarvi i Finland, hvor termometret kom ned på -38,8 °C.

Top 10-skema for januar 2020

Klik for stort billede