Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i februar 2020 – et overblik

Også februar 2020 blev en bemærkelsesværdig vejrmåned. I hvert fald herhjemme i Danmark, hvor DMI kunne meddele, at februar blev den vådeste måned, der nogensinde er registreret.

Den megen nedbør bidrog således til det, der også blev den næstvådeste vinter i historien. Som de fleste også vil have bemærket, så har vinteren også været varm. Faktisk den varmeste nogensinde med en gennemsnitstemperatur på hele 5 °C.

Det har ikke kun været varmt i Danmark. På Antarktis blev der målt 20,7 °C i februar 2020, og det er den højeste temperatur der nogensinde er målt på kontinentet.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Også på Kanarieøerne har det været varmt. Over 30 °C mange steder og på især Gran Canaria oplevede man en flere dage lang sandstorm.

Januar var forholdsvis kølig i Sydeuropa, men de første dage i februar lå temperaturen pænt over 25 °C. Det blev Valencia med 29,6 °C, der kunne notere den højeste temperatur i Europa efterfulgt af Jávea med 28,8 °C. Begge steder ligger i Spanien.

Koldest var det i Nikkaloukta i Sverige, hvor termometret røg helt ned på -36,4 °C, og det blev således den laveste temperatur, der blev målt i Europa i februar 2020.

Den højeste temperatur i verden i februar 2020 blev målt i Australien. I Richmond nåede termometret op på 46,8 °C efterfulgt at Badgery’s Creek, også i Australien. Flere steder i Sydafrika kom også ind på top 10 over de højeste temperaturer.

Top 10-skema for februar 2020

Klik for stort billede