Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i februar 2023 – et overblik

Siden er sidst opdateret 01/03/2023 by Vejrlab

I Danmark blev det en kølig start på februar. Vi havde nattefrost, men til gengæld en del sol – noget vi ikke var forvente med i januar. Midt på måneden blev det lunere, og af og til var der forår i luften. Vi fik også årets første storm, der dog ikke skrev sig ind i historiebøgerne.

I Europa var det forholdsvis køligt i begyndelsen af måneden, men det blev der dog ændret på som februar skred frem. Her blev der observeret flere bemærkelsesværdige temperaturer – f.eks. 21,7 °C i Innsbruck, hvilket er ny vinterrekord for Tyrol.

I Suolovuopmi-Lulit i Norge blev der målt hele 12,6 °C, og det er ny rekord for februar. Midt på måneden var det forholdsvis koldt i Østeuropa, hvor der mange steder blev registreret dagsfrost.

Den laveste temperatur målt i Europa i februar 2023 blev målt i Cuovddatmohkki i Norge og lød på -36,2 °C. Varmest var det i Tyrkiet, hvor temperaturen i byen Adana kom op på 27,6 °C, og det blev således den højest målte temperatur i Europa i 2023.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Selvom det er vinter på den nordlige halvkugle, så målte man i et bredt bælte fra Pakistan til Nordøstlige Thailand temperaturer på over 38 °C. I Pakistan ramte man 40 °C i byen Mithi, som er den højeste temperatur, der nogensinde er målt i landet i februar

Ny varmerekord for februar blev det også til i Taiwan, hvor termometret røg op på hele 36,3 °C. På månedens sidste dag blev der målt 43,6 °C i den mexicanske by Puente Mezcal. Det er den andenhøjeste temperatur, der nogensinde er målt om vinteren i Nordamerika.

Chile oplevede en historisk hedebølge med over 42 °C, hvilket medførte omfattende skovbrande. Hedebølgen var den fjerede i rækken i Sydamerika på få måneder, hvor også Argentina, Paraguay, Brasilien og Venezuela målte over 40 °C.

Vi skal dog, ikke overraskende, til Australien for at finde den højest målte temperatur i verden i februar 2023. Den lød på 46,8 °C og blev målt i både Eucla Amo og ved Red Rocks Point.

Af vejrmæssige begivenheder i februar 2023 kan nævnes voldsom regn i New Zealand, cykloner på Madagascar, hård frost og snestorm i USA og varmerekorder på Cuba og i Japan.

Top 10-skema for februar 2023

Klik for stort billede
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *