Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i april 2022 – et overblik

Efter en historisk tør marts i Danmark kom regnen i april. I hvert fald i begyndelsen af måneden, men i løbet af april blev det mere tørt med masser af sol og lune temperaturer. Det klare vejr betød dog også lave nattemperaturer med frostgrader.

I Europa bød vejret i april 2022 på meget forskelligartet vejr med mange og hurtige temperaturskift. Østrig, Schweiz, Norditalien og det nordøstlige Frankrig havde midt på måneden over 25 °C – i Firenze knap 29 °C.

Historisk koldt var det også i Tyrkiet i marts 2022, men vejret normaliserede sig i april. Det er også her, vi finder den højeste temperatur i Europa denne måned. Den blev målt ved Incirlikbasen i Adana og lyder på 37,8 °C.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Koldest i Europa var det i Skandinavien. I begyndelsen af april nåede termometret ned på -27,9 °C i Mierkenis, mens der i Gielas blev målt -27,7 °C. Begge steder ligger i Sverige. Det har generelt været koldt i det nordlige Skandinavien, hvor der sidst på måneden var under -24 °C flere steder i Norge.

Kigger vi ud i verden, så har april 2022 budt på mange hedebølger. F.eks. i dele af Sydamerika, Nordafrika og De Forenede Arabiske Emirater, der målte over 43 °C. Tættere på Danmark bød påsken på et godt stykke over 30 °C på Kanarieøerne. Faktisk målte man nattemperaturer på over 32 °C på Gran Canaria.

Også de, der holdt påskeferie i Egypten kunne nyde varmen. Her blev der flere steder målt tæt på 40 °C. Den højeste temperatur i verden i april 2022 blev målt i Jacobabad i Pakistan og lyder på 49,0 °C. Både Indien og Pakistan blev ramt af en hedebølge sidst på måneden med unormalt høje temperaturer.

Som nævnt har det været varmt mange steder i verden i april 2022 – også i Sydafrika og mere normalt i Vestafrika, hvor bl.a. Mali, Niger, Senegal og Algeriet har målt over 44 °C.

Top 10-skema for april 2022

Klik for stort billede

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.