Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Cuba – bedste rejsetidspunkt – se hvornår du skal reje til Cuba

Siden er sidst opdateret 05/12/2023 by Vejrlab

Cuba kan i princippet besøges året rundt. Alle måneder byder på sol, men der er forskel på nedbørsmængderne, ligesom vi ikke skal glemme orkansæsonen, der ligger fra juni til oktober.

Cuba er en lang ø, og vejret kan derfor være forskelligt fra den ene ende til den anden. Nedenstående gælder for hovedstaden Havana og den populære badeby Varadero med den kilometerlange sandstrand.

Højsæson

Højsæsonen på Cuba ligger fra november til april. Det er den mest solrige periode, hvor temperaturen ligger på 26-30 °C – koldest i vintermånederne. En lun trøje kan være nødvendig om aftenen.

Mellemsæson

Maj er en slags mellemsæson, men absolut en god måned at besøge Cuba. Nedbøren er begrænset, men temperaturen stiger, og det bliver langsomt mere blæsende med risiko for ustadigt vejr.

Lavsæson

Selvom regnmængderne er moderate, så betragtes juni til oktober som lavsæson på Cuba. Det er varmt, fugtigt og af og til blæsende med ustadigt vejr. Forvent temperaturer på over 30 °C. Perioden er også orkansæson på Cuba, men risikoen er størst fra august til oktober.

Orkanerne rammer ikke hvert år, men sker det, så vil nedbørsmængderne naturligvis være væsentlig højere.

Temperatur- og nedbørsskema

Her kan du se den normale temperatur og hvor meget regn, der falder på Cuba måned for måned.

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max (°C)
26
27
28
30
31
32
32
32
31
29
28
27
Min (°C)
20
21
21
22
23
25
25
25
24
23
22
21
Nedbør (mm)
25
15
35
30
70
90
55
75
85
80
45
30

Kom godt afsted på din rejse til Cuba

Sammenholder man tidspunkt for godt vejr med billige hoteller og rejser til Cuba, så vil november og til dels marts være et rigtig godt tidspunkt at besøge øer. Overnatning er billigst fra juli til oktober og dyrest i april og juni.

Når du skal finde flybilletter til din rejse er det altid en god idé at være fleksibel med rejsedatoerne. Prøv at rykke ud- og hjemrejsedatoerne frem og tilbage – der kan ofte være rigtig mange penge at spare.

Du kan booke hotel på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser og det største udvalg. Dyrest er perioden fra december til februar – især omkring jul og nytår samt juli og august, hvor cubanerne selv holder ferie. Det er også værd at holde øje med lokale festivals, der ofte tiltrækker mange mennesker.

Vejret lige nu på Cuba med fem døgns vejrudsigt

Cuba
27°
clear sky
57% humidity
wind: 8m/s ENE
H 28 • L 20
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
31°
Sat
Weather from OpenWeatherMap
Strandparadiset Varadero er Caribien, når det er bedst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *