Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret marts 2020 – et overblik

Som de foregående måneder blev også marts 2020 varm. Vi så dog ingen rekorder, men herhjemme meddeler DMI, at marts blev den solrigeste i syv år. Marts 2020 var dermed noget af en kontrast til de tidligere måneder, der var rekordvåde.

Marts var solrig i Danmark, men det betød også lave temperaturer. Den første forårsmåned var således koldere en de foregående vintermåneder. Kulde fik man også på Antarktis, hvor den russiske målestation ved Vostok målte -75,3 °C, og det er en ekstrem lav temperatur i marts. Mens marts 2020 generelt var varm i Europa, så oplevede man i Syditalien noget så sjældent som sne.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

I Murcia i Sydspanien man målte den højeste temperatur i marts 2020. 31,9 °C sneg termometret sig op på, og det var 0,9 °C varmere end i Sevilla. Den tredjehøjeste temperatur blev målt i Moron de la Frontera (30,8 °C).

Varmt i Sydeuropa og koldt i Nordeuropa. Vinteren har budt på kulde i Skandinavien og det fortsatte i den første forårsmåned, hvor termometret røg ned på -36,7 °C i Verlegenhuken i Norge. Det er da også Norge, der præger top 10-listen over laveste temperaturer målt i marts 2020.

Marts markerer ofte det varme vejrs overgang fra den sydlige halvkugle til den nordlige. På top 10-listen over de højeste temperaturer målt i marts 2020 er der således en god blanding af lande nord og syd for Ækvator.

Varmest var det i Onslow Airport i Australien, hvor termometret ramte 45,1 °C. Værd at bemærke er også, at Sydamerika (Rivadavia i Argentina) for første gang i flere år er på listen.

Top 10-skema for marts 2020

Klik for stort billede