Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Alanya bedste rejsetidspunkt – se hvornår du skal rejse til Alanya

Siden er sidst opdateret 19/12/2023 by Vejrlab

Alanya på Tyrkiets sydkyst (eller rivieraen som man kalder den) er et af de mest populære rejsemål hos danskerne. Alanya besøges typisk i sommermånederne, men sæsonen er lang, og der kan være andre og mere behagelige tidspunkter at rejse til Alanya. F.eks. kan især juli og august være særdeles varme.

Højsæson

Juni til september kan betragtes som højsæson i Alanya. I hvert fald vejrmæssigt. Du kan forvente masser af sol, men i perioder også meget høje temperaturer i særligt juli og august, hvor 40 °C ikke er unormalt.

Måske elsker du varmen, men ellers kan juni og september være gode tidspunkter at rejse til Alanya. Her ligger temperaturen på 25-32 °C, og hoteller og rejser er som regel også væsentlig billigere disse to måneder.

Mellemsæson

Maj og oktober er en slags mellemsæson i Alanya. Begge måneder er glimrende rejsetidspunkter, hvis du vil undgå den værste varme, men som nævnt er sæsonen lang, og du kan ind i oktober godt opleve temperaturer på 28-30 °C. Alanya vil således også være et rigtig godt valg til efterårsferien.

I maj kan du forvente 22-25 °C, men i slutningen af måneden kan det være varmere. I Både maj og oktober er der risiko for nedbør, men ikke i mængder, der kan forhindre en god solrig ferie.

Lavsæson

November til april er lavsæson i Alanya. April kan byde på gode solrige dage og temperaturer omkring 20 °C, men det er ikke nødvendigvis strandvejr. Til gengæld kan april være en fin måned til sightseeing.

November til marts får en del nedbør og vejret er ustadigt. Temperaturen ligger på 14-20 °C koldest i vintermånederne.

Temperatur- og nedbørsskema

Her kan du se den normale temperatur og hvor meget regn, der falder i Alanya måned for måned.

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
15
16
18
22
27
32
35
34
31
27
21
17
Min
5
6
8
11
15
20
23
23
19
15
10
7
Nedbør (mm)
190
120
110
75
30
5
4
2
10
60
135
180

Kom godt afsted på din rejse til Alanya

Sammenholder man tidspunkt for godt vejr med billige hoteller og rejser til Alanya, så vil maj og især oktober være et perfekt tidspunkt at besøge den populære tyrkiske by. Hoteller og rejser er ikke overraskende dyrest i juli og august.

Det er nemmest og som regel også billigst at rejse til Alanya på en charterrejse. De fleste rejsebureauer har byen på programmet, hvor du som regel kan vælge mellem et hav af forskellige hoteller.

Det er selvfølgelig muligt at rejse til Alanya på egen hånd – her kan du enten flyve til byens egen lufthavn Gazipasa eller til Antalya. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Vores hotelvalg: Hotel Sunpark Garden
Her bor du centralt i Alanya, men i dejlige omgivelser, hvor den indbydende swimmingpool er det naturlige samlingspunkt. Hotel Sunpark Garden tilbyder bl.a. værelser med plads til seks personer – perfekt til familieferien. Et rigtig godt valg til hotel i Alanya og det til en fantastisk pris. Se billeder og priser på Hotel Sunpark Garden.

Vi anbefaler, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet inden din rejse – her kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret i Alanya lige nu med fem døgns vejrudsigt

Alanya
20°
clear sky
60% humidity
wind: 3m/s W
H 20 • L 14
18°
Sun
17°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
16°
Thu
Weather from OpenWeatherMap
Fantastisk dronebillede over Kleopatra-stranden i Alanya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *