Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i november 2020 – et overblik

Også november 2020 blev varmere end normalt. Faktisk blev det den andenvarmeste november siden man i 1874 begyndte at måle og samle vejrdata. Lige bortset fra den sidste weekend i måneden, hvor sneen dalede og endda lagde sig, har der ikke været antydningen af vinter herhjemme.

I Europa var november endda varmere end oktober. I hvert fald, hvis vi kigger på de laveste temperaturer, der blev målt. Her skal vi til Norge og Folldal, hvor termometret røg ned på -21,4 °C, og det blev altså den laveste temperatur målt i Europa i november 2020.

Varmest var det i Adana i Tyrkiet, hvor der i begyndelsen af måneden blev målt 30,4 °C. Hurtigt herefter dalede temperaturen i middelhavsområdet med 5-6 °C, hvorefter varmen primært skulle findes i Spanien. Moron de la Frontera med 29,8 °C og Ecija med 29,3 °C blev henholdsvis anden- og tredjevarmeste temperatur målt i Europa i november 2020.

Ude i den store verden var der især fokus på orkaner og cykloner i bl.a. Mellemamerika og Vietnam. Den højeste temperatur blev målt i Birdsville Airport i Australien, hvor termometret røg op på 47,1 °C. Det er Australien, der dominerer top 10-listen over de varmeste steder i november 2020, men det sydøstlige Afrika og især Mozambique oplevede også temperaturer på over 45 °C.

Top 10-skema for november 2020

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *