Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i marts 2022 – et overblik

Tørt, klart og med en snert af forår. Sådan har vejret i marts 2022 været herhjemme. I hvert fald indtil månedens sidste dage, hvor Danmark blev ramt af sne og frost.

I Europa har det været en bemærkelsesværdig vejrmåned. Især var det koldt i Øst- og Sydeuropa, der noterede flere rekorder. F.eks. -11,1 °C i Troodos-bjergene på Cypern og -11,2 °C på Sardinien målt i 800 meters højde. Det er den laveste temperatur målt i marts nogensinde på den italienske middelhavsø.

Kulden nåede helt ned til Mellemøsten og Nordøstafrika, hvor der blev registreret sne i Israel og -3,4 °C i Turaif i Saudi Arabien. Det er den laveste temperatur målt i landet siden 1985.

I Østeuropa blev det kolde vejr hurtigt afløst af temperaturer på over 22 °C i bl.a. Ungarn, Bosnien og Slovakiet. I byen Szecseny i Ungarn oplevede man en rekordagtig forskel på laveste og højeste temperatur målt over et døgn. Fra -7,5 °C om natten til 23,6 °C om dagen.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Det var dog ikke alle i Europa, der havde det koldt. I Norge registrerede man med 5,5 °C ny varmerekord for marts. I Tromsø målte man 9,7 °C, og det er den højeste temperatur i marts siden 1925.

Vi skal til Tyrkiet for at finde den højeste temperatur målt i Europa i marts 2022. Den finder vi i Adana med 27,6 °C. Koldest var det i Kevojärvi i Finland med -30,6 °C efterfulgt af Kirakkajärvi (Finland) med -29,8 °C og Pasvik (Norge) med -29,6 °C.

Kigger vi ud i verden, så blev der registreret flere varmerekorder i både Kina og Japan. I Base Camp i Nepal blev der målt hele 9,8 °C, mens Lhasa i Tibet (i 3600 meters højde) ramte 25,4 °C, hvilket er varmeste martsdag nogensinde. Karachi i Pakistan fik også ny varmerekord for marts med 42,5 °C.

På top-10 listen over de højst målte temperaturer i verden i marts 2022 finder vi flere lande og regioner. Varmest var det i Roebourne Aero i Australien, der målte 47,1 °C.

Top 10-skema for marts 2022

Klik for stort billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.