Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i juni 2023 – et overblik

Siden er sidst opdateret 30/11/2023 by Vejrlab

Juni startede som maj sluttede. Med masser af sol og efterhånden også stigende temperaturer – over 28 °C, hvor det var varmest. Vejrtypen fortsatte langt ind i juni, hvor tørkeindekset i hele landet ramte 10. Der faldt ikke en dråbe regn før midt på måneden, men udover spredte skybrud var det i begrænsede mængder.

Helt frem til de sidste dage af juni fortsatte vejrtypen generelt i det meste af landet. Det kulminerede med lummervarme og op til 28 °C før Danmark blev ramt af et heftigt regnvejr med adskillige skybrud.

Andre steder i Europa var det også bemærkelsesværdigt varmt. F.eks. havde både Belgien, Luxembourg og Storbritannien over 32 °C, mens Østrig og Tyskland målte over 35 °C. Det skal også nævnes, at termometret flere steder på Island røg op over 27 °C i juni 2023.

Det unormalt kølige vejr på Den Iberiske Halvø i maj fortsatte kort ind i juni, hvor det så til gengæld endte med ekstrem varme sidst på måneden. Det er således også her, vi skal finde den højeste målte temperatur i Europa i juni 2023.

Den blev registreret i Moron de la Frontera i Spanien og lød på 43,1 °C. Koldest var det i Enontekiö i Finland, hvor der i begyndelsen af juni blev målt -7,7 °C.

Afbudsrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Ude i verden var det fortsat bemærkelsesværdigt varmt i Kina, der registrerede adskillige varmerekorder. En af dem var 48,5 °C i Aidinghu, der således er ny varmerekord for Kina i juni.

En anden rekord for juni 2023, der er værd at bemærke fandt sted i Oman. Her blev der målt 46 °C klokken 10 om aftenen. Det er den højeste temperarur nogensinde på denne tid af dagen.

Selvom det er vinter på sydlige halvkugle, så har det været varmt i både Sydafrika (over 34 °C) og i Australien (over 35 °C). Også i Mellemamerika har det været varmt med over 40 °C flere steder, men i Mexico røg termometret op over 47 °C i juni.

Vi skal dog ikke overraskende til Mellemøsten for at finde den højeste temperatur i juni 2023. Den blev målt i Shahdad i Iran og lyder på 51,8 °C.

Af vejrmæssige begivenheder i juni 2023 kan også nævnes hedebølge i Sibirien med temperaturer over 38 °C, voldsom regn og oversvømmelser i Chile og byger med kæmpehagl i Tyskland.

Top 10-skema for juni 2023

Klik for stort billedeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *