Se vejret i hele verden og de varmeste og koldeste steder lige nu. Bliv inspireret af vores top 10 over seværdigheder på danskernes foretrukne rejsemål med aktuelt vejr og skema for nedbør og temperatur

Vejret i juli 2022 – et overblik

Sikke dog en vild vejrmåned. Juli 2022 var bare varm, varm, varm. Ikke bare i Danmark, men faktisk i hele verden, hvor der blev slået hundredvis af varmerekorder.

Værd at bemærke er den lange hedebølge i Japan, der begyndte i juni og fortsatte ind i juli. Tokyo havde ni dage i træk med over 35 °C. Værre var det i Kina, hvor hedebølgen i visse dele af landet synes uendelig. I den sydøstlige del af landet indtil videre syv uger.

I Yunnan ramte termometret 44 °C, og det er ny rekord for provinsen. Også i USA og Mexico var det varmt. I begyndelsen af måneden blev der målt over 46 °C. Den højst målte temperatur i verden i juli 2022 finder vi dog i Jahra i Kuwait, hvor termometret viste hele 51,6 °C, men der blev også målt over 50 °C i Iran og Irak.

Charterrejser – rejs fra Billund, Aalborg eller København >

Stort set hele Europa oplevede usædvanlig varmt vejr med over 40 °C i alle lande i Middelhavsområdet. Varmen blev også sendt mod nord, hvor adskillige varmerekorder som nævnt blev slået. Det gælder bl.a. i Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Polen, Holland og Belgien. Også herhjemme fik vi varmen at føle, og helt op til Stockholm blev der målt over 35 °C. Storbritannien kom for første gange nogensinde over 40 °C!

Den højeste temperatur i Europa i juli 2022 blev målt i Pinhao i Portugal med 47,0 °C, men også i Spanien var det svimlende varmt og har faktisk været det hele måneden. Koldest i Europa i juli 2022 var det i Brunnenkogel i Østrig, hvor termometret kom ned på -6,5 °C efterfulgt af Zugspitze i Tyskland med -4,8 °C.

Af ekstremt vejr i juli 2022 kan nævnes tyfoner i Kina, voldsom regn i Australien, skovbrande i Californien og oversvømmelser i Iran og Thailand. Det har endda regnet kraftigt i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, hvilket er yderst sjældent i juli.

Top 10-skema for juli 2022

Klik for stort billede