Top 10 i Rom og vejret lige nu

Rom er et levende museum med gammel arkitektur og historiske perler på hvert gadehjørne. Men det er ikke alt, den livlige by byder på oceaner af andre seværdigheder.

1. Tag en rundvisning på Colosseum, Roms store gladiatorarena, hvor dyr og modige kæmpere stod for den blodige underholdning for masserne. Byggeriet begyndte i år 72 og otte år senere stod det imponerede teater med plads til 50.000 mennesker klar. Colosseum blev restaureret i 2001, og det betyder, at offentligheden nu har adgang til langt større områder af det fantastiske område.

2. Besøg et land midt i en by og oplev Vatikanmuseet. Påbegyndt af pave Julius II i 1503, men viderebygget af de efterfølgende generationer, kan museet prale af en verdens største kunstsamlinger. Et besøg her er ikke fuldendt uden at have oplevet Michelangelos mesterværk i det Sixtinske Kapel.

3. Peterskirken, eller Basilica di San Pietro, regnes for at være Italiens mest spektakulære katedral. Beliggende på Peterspladsen og bygget oven på en kirke fra det 4. århundrede er det selvfølgelig et must see. Kuplen blev tegnet af Michelangelo, og en af domkirkens vigtigste værker er Berninis fantastiske baldacchino af bronze højt over den pavelige alter.

4. Udforsk boderne på Campo dei Fiori Markedet, der siden midten af det 19. århundrede har været et af Roms vigtigste dagmarkeder. Campo dei Fiori ligger centralt tæt på Piazza Navona og mange lokale kommer for at købe de fantastiske lokale råvarer.

5. Den mest centrale af de syv bakker i Rom, Palatine Hill, ligger i en af de gamle bydele. Gennemsyret af gamle dages atmosfære er det stadig en fortryllende og stemningsfuld blanding af smukke haver, ruiner og fyrretræer. Ifølge romersk mytologi er det fødestedet for Romulus og Remus, de to brødre, der siges at have grundlagt Rom.

6. Bliv væk i det charmerende middelalderkvarter Trastevere, som ligger på den vestlige bred af floden Tiberen. De brostensbelagte gader er for det meste bilfri,og mens området mest er kendt for sit natteliv, er det om dagen et af de bedste steder at følge med i dagligdagen. Gå, gå og gå eller sæt dig på en af de mange billige caféer.

7. Pantheon er ofte nævnt som en favorit af de besøgende i Rom, muligvis fordi det er et af byens bedst bevarede fortidsminder. Bygget af Hadrian i 2. århundrede e.kr., kan den besøgende opleve bronzestjerner og pragtulde marmorgulve, som folk har betrådt i mere end 2000 år.

8. Forkæl dig selv med noget kultur på det fantastiske Galleria Borghese, hjem for en af verdens mest berømet private kunstsamlinger. Besøgende har kun adgang hver anden time for at forhindre for mange mennesker på en gang. Museet blev fuldt genåbnet i slutningen af 1990’erne efter en 14-års restaurering, og indenfor kan man prale af malerier af Caravaggio og Botticelli samt skulpturer af Bernini.

9. Tag tilbage i tiden på Circo Massimo eller Circus Maximus, engang en af de største sportsarenaer i verden. Den store væddeløbsbane havde en kapacitet på 300.000 tilskuere, og nogle af løbene varede så længe som to uger! Nu afholdes her gratis koncerter og kunstudstillinger.

10. Og naturligvis skal du forkæle dig selv med nogle fantastiske retter fra det romerske køkken. Kendt i hele verden for at være madelskernes paradis, kan Rom tilbyde nogle af de bedste restauranter i verden, hvor selv den enkleste ret lavet af friske råvarer som regel er fremragende.

rome-pixabay

Rom
23°
Cloudy
40% humidity
wind: 11km/h WSW
H 23 • L 12
22°
Sun
24°
Mon
22°
Tue
23°
Wed
Weather from Yahoo!

 

 
Max
Min
Nedbør (mm)
Jan
13
3
25
Feb
14
3
20
Mar
17
6
19
Apr
19
8
27
Maj
24
13
18
Jun
29
17
5
Jul
32
19
6
Aug
32
19
16
Sep
27
16
26
Okt
23
12
38
Nov
17
8
49
Dec
13
4
37