Vejret i Dublin og byens 10 bedste seværdigheder

Dublin bliver et stadig mere populært rejsemål for danskere. De fleste er bekendt med Irlands smukke natur, men hovedstaden byder bestemt også på spændende oplevelser, se blot med her.

1. Lær den rigtige måde at drikke Guinness! Den ikoniske stout er blevet brygget i Dublin i mere end 250 år. Tag turen rundt på det historiske bryggeri og find ud af, hvordan Guinness er lavet, og hvordan man laver den perfekt fadøl. Nåh ja, du kan også lære, hvordan man drikker det! Turen slutter i den spektakulære glasvægsbar på syvende etage med fantastisk udsigt over Dublin.

2. Hop på bussen. Guidede busser er den bedste måde at få set byen. Tag hele turen først – den varer ca. 2 timer, og bringer dig rundt til de vigtigste seværdigheder i det centrale Dublin. Derefter kan du bruge din billet til at komme fra A til B, uanset hvor du vil hen.

3. Bliv imponeret af Jeanie Johnstons Tall Ship, der ligger for anker ved floden Liffey i byens centrum. Det er en smuk rekonstruktion af en af de såkaldte “Sultbåde”, der bragte sultende emigranter til USA og Canada under hungersnøden i 1840’erne og 50’erne. Se, hvordan folk levede på deres rejse over Atlanten og hør deres bevægende historier.

4. Tal med de lokale. Barområdet lige syd for floden er en labyrint af smalle stræder fuld af pubs, klubber, restauranter og gadeteater. Der er masser af liv og det perfekte sted for en tur i byen.

5. Besøg Irlands nationalmuseum, der løbende har spændende udstillinger. Du kan se en 4.500 år gammel båd og høre mere om “Mosefolket”, der døde for mange århundreder siden, men hvis kroppe er overraskende velbevarede.6. Gå i fodsporene på John F. Kennedy og andre amerikanske præsidenter og snup en pint på Ryan’s i Parkgate Street. Den smukke Victorianske pub serverer lækker mad og er berømt for sine steaks. Pubben indeholder stadig små private kabiner, hvor folk, der ikke ville ses drikke (som kvinder og præster) plejede at sidde.

7. Bizart, men underholdene. På The Leprechaun Museum kan du prøve at være “en lille person” i et rum fyldt med kæmpemøbler. Du kan også lytte til spændende historier om irske eventyr, kæmper og magiske myter. Det er sjovt for både børn og voksne.

8. Besøg det tidligere fængsel Kilmainham Gaol, hvor mænd og kvinder, som var involveret i den irske frihedskamp har siddet. Den guidede rundtur er fremragende og lærerig. Tip: Book i forvejen, da turen er yderst populær.

9. Prøv en ægte irsk stuvning på Porterhouse, der er et af Dublins ældste mikrobryggerier. Den lækre østerstuvning passer perfekt til den hjemmebryggede øl, der sætter prikken over i’et.

10. OK, måske er du ikke i byen St. Patricks Day, men hvis du er, så skal du selvfølgelig opleve den festlige parade og drikke masser af øl og selvfølgelig synge med på de mange fædrelandssange.

 

VEJRET I DUBLIN LIGE NU MED VEJRUDSIGT

Dublin
11°
Cloudy
85% humidity
wind: 18km/h W
H 12 • L 8
10°
Tue
8°
Wed
6°
Thu
5°
Fri
5°
Sat
Weather from Yahoo!

 

VEJRSKEMA – VEJRET ÅRET RUNDT I DUBLIN

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max
7
8
9
11
15
17
19
18
16
13
9
7
Min
2
2
3
4
7
9
11
11
9
7
4
2
Nedbør (mm)
90
68
67
70
56
54
61
72
58
96
81
91

 

bridge-dublin-pixabay