Top 10 i Amsterdam og vejret lige nu

Charmerende Amsterdam med de mange kanaler og smalle gader er altid et besøg værd. Få inspiration til oplevelser i den hollandske hovedstad her.

1. En barsk og lærerig oplevelse er et besøg i Anne Franks hus. Hør historien om den jødiske pige og hendes familie, der under 2. verdenskrig skjulte sig for tyskerne på loftet af et hus.

2. Selvfølgelig skal du på kanalrundfart. Turene findes af forskellig varighed og kan startes flere steder i den gamle bydel. Du ser spændende seværdigheder undervejs og lærer om byens historie.

3. Det imponerende Van Gogh Museum er et must for kunstelskere. Den verdensberømte maler led gennem hele livet af en depression, og det er tydeligt at se, hvordan der kommer liv og farve på hans senere billeder fra Sydfrankrig. Du kan også se værker af bl.a. Monét og Gauguin

4. En speciel oplevelse er også Amsterdams red light district, hvor man kan se byens prostituerede posere bag glasvinduer.

5. Du har sikkert ikke råd til at købe noget, men hos Gassan Diamonds kan du høre om, hvordan Amsterdam blev verdens diamanthovedstad og naturligvis se de flotte stene blive slebet til perfektion.

6. Amsterdam er kendt for sine mange cykler, og en tur på den tohjulede rundt i byen giver mulighed for at se den hollandske hovedstad i dit eget tempo. Du kommer rundt i kvarterene og ned ad rolige gader og cykler selvfølgelig over adskillige kanaler.

7. Holland er et lille land, og det tager kun en times tid at køre til Haag, hvor du kan opleve det flotte fredspalads, der er hjem for menneskerettighedsdomstolen. I byen kan du også besøge Haagse Mart, som er Europas største udendørs marked.

8. Mere shopping kan du få på Amsterdams mest kendte marked, Albert Cuypmarkt, hvor alverdens ting er sat til salg. Var det noget med hjemmelavet chokolade og gode oste? Markedet er også et godt sted at studere bylivet.

9. En rundvisning på det store og verdenskendte bryggeri Heineken er også en af byens mest populære aktiviteter. Besøgsområdet er netop blevet renoveret med nye udstillinger, men for mange er det nok smagsprøverne, der er vigtigst.

10. Amsterdams Rijksmuseum er enormt og indeholder tusindvis af effekter. For mange er Rembrandts malerier højdepunktet, men her er bestemt noget for alle kunstelskere. Museet ligger i øvrigt ved det store IAMSTERDAM skilt, der efterhånden et blevet byens vartegn.

amsterdam

Amsterdam
17°
Mostly Sunny
53% humidity
wind: 6km/h E
H 18 • L 7
18°
Sun
17°
Mon
17°
Tue
18°
Wed
Weather from Yahoo!

 

 
Max
Min
Nedbør (mm)
Jan
7
3
68
Feb
6
3
47
Mar
10
6
64
Apr
11
7
51
Maj
16
11
59
Jun
17
11
70
Jul
20
12
74
Aug
20
12
69
Sep
17
10
63
Okt
14
9
71
Nov
9
6
80
Dec
7
1
81